Ελεύθεροι αφέθησαν και οι δύο τελευταίοι, από τους 12 συνολικά συλληφθέντες υπόπτους για τρομοκρατία.

Η σύλληψή τους είχε γίνει στις αρχές Απριλίου στη Μεγάλη Βρετανία, κατά την διάρκεια μίας ευρείας κλίμακας επιχείρησης της αστυνομίας, που είχε στόχο την ματαίωση ενός «πολύ μεγάλου συνωμοτικού σχεδίου».

Εννέα ακόμη ύποπτοι, ηλικίας από 22 μέχρι 38 ετών και στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί, παραδόθηκαν χθες στις υπηρεσίες μετανάστευσης, ενώ αναμένεται να απελαθούν για λόγους σχετιζόμενους με την εθνική ασφάλεια.

Οι 12 ύποπτοι είχαν συλληφθεί στις 8 Απριλίου, κατά την διάρκεια μίας μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας στις περιοχές του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να δικαιολογούν την περαιτέρω κράτησή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης