Θρίλερ στον αέρα για 233 επιβάτες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 11:18
Θρίλερ στον αέρα για 233 επιβάτες

Ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος που μετέφερε 233 επιβάτες προχώρησε σήμερα σε αναγκαστική προσγείωση σε ένα χωράφι καλαμποκιού, κοντά στη Μόσχα, λόγω ενός σμήνος... γλάρων!

Συγκεκριμένα πουλιά εισχώρησαν μέσα στους κινητήρες του Airbus 321 της Ural Airlines, λίγο μετά την απογείωση του, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά και οι πιλότοι να αναγκαστούν να προβούν σε αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και 23 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, ανακοίνωσε αρχικά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Ροσαβιάτσια. Όπως μεταδίδει το Russia Today, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς το αεροσκάφος να κατεβάσει τους τροχούς του, δηλαδή «με την κοιλιά», αφού οι κινητήρες είχαν σβήσει την ώρα της προσγείωσης. 

H «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» χαρακτηρίζει «ήρωα» τον πιλότο Νταμίρ Γιουσούποφ, επισημαίνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, «πετυχαίνοντας να προσγειώσει το αεροσκάφος σε χωράφι χωρίς να λειτουργεί το σύστημα προσγείωσης».  Η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters, χαρακτήρισε το περιστατικό «θαύμα πάνω από το Ραμένσκαγιε», αφού κατάφεραν να γλιτωσουν όλοι οι επιβάτες, παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης. 

Σε βίντεο που φαίνεται η εκκένωση του αεροσκάφους, ακούγονται επιβάτες να λένε πως... «τώρα πιστεύω στον Θεό», ή «σήμερα είναι τα δεύτερά μου γενέθλια»...

Δείτε τα βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, 11:52