Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, υποδέχθηκε σήμερα την πρώτη διεθνή πτήση σε διάστημα πέντε μηνών, με την άφιξή της να αποτελεί τεστ για τη βελτίωση του συστήματος καραντίνας στα ξενοδοχεία της Πολιτείας της Βικτόρια.

Η Αυστραλία έχει από τον Μάρτιο κλείσει τα σύνορά της στους ξένους. Ωστόσο τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόρια, σταμάτησαν να υποδέχονται οποιαδήποτε άφιξη στα τέλη Ιουνίου, έπειτα από διασπορά της COVID-19 που ξεκίνησε από δύο ξενοδοχεία όπου έμπαιναν σε καραντίνα άνθρωποι που είχαν αφιχθεί από το εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες από 20.000 λοιμώξεις καταγράφηκαν στη Βικτόρια, όταν το προσωπικό των ξενοδοχείων προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό από ανθρώπους που επέστρεφαν από το εξωτερικό.

Το ξέσπασμα αυτό της COVID-19 αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποτυχία ιδιωτικών εταιρειών να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Καθώς τώρα εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να φτάνουν στη Βικτόρια κάθε εβδομάδα, οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία θα επιβάλει πλέον αυστηρότερες προδιαγραφές.

Η φιλοξενία των Αυστραλών πτήσης από τη Σρι Λάνκα στη Μελβούρνη θα γίνει τώρα υπό το νέο σύστημα, βάσει του οποίου δεν θα επιτρέπεται πλέον σε αυτούς να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους λόγω των νέων περιορισμών που ισχύουν για την καραντίνα στα ξενοδοχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, το οποίο υποδέχθηκε χιλιάδες ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό χωρίς να υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.

Καθώς η Νέα Νότια Ουαλία κατέγραψε μόνο ένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης τον περασμένο μήνα, η πολιτεία προχώρησε σταδιακά στην άρση των περισσότερων περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης που είχε επιβάλει για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Από τη σημερινή ημέρα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της πολιτείας «ημέρα ελευθερίας», επιτρέπεται σε σχεδόν όλους τους χώρους να δέχονται έναν άνθρωπο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα. Προηγουμένως επιτρεπόταν να υπάρχει ένας άνθρωπος ανά 4 τετραγωνικά μέτρα.

Επίσης δεν θα υπάρχει πλέον περιορισμός στον αριθμό των παρευρισκομένων στους γάμους και τις κηδείες.

Η Δυτική Αυστραλία ανακοίνωσε παράλληλα ότι από την Τρίτη θα άρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει σε αυτούς που έφταναν από τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία. Με την κίνηση αυτή θα ξανανοίξουν ουσιαστικά σχεδόν όλα τα εσωτερικά σύνορα στην Αυστραλία, δίνοντας μια ώθηση στους τουριστικούς φορείς και στις αεροπορικές εταιρείες, όπως η Qantas και η Virgin Australia.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 28.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 908 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Μόλις 44 ενεργά κρούσματα εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης