Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την εκλογική νίκη και είπε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει στενή συνεργασία με την Ουάσινγκτον, αλλά και πως οι ισχυρές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος είχε παραμείνει σιωπηλός σχετικά με τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές των ΗΠΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών», ανέφερε ο Ερντογάν στο συγχαρητήριο μήνυμά του, που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

«Σε αυτή τη νέα περίοδο, επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μου να εργαστούμε στενά με την αμερικανική διοίκηση σε αυτό το πλαίσιο», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ «παλιά» και «στρατηγική».

«Σας συγχαίρω για την εκλογική σας επιτυχία και σας μεταφέρω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου για ειρήνη και ευημερία του αμερικανικού λαού», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη Δευτέρα, δύο ημέρες μετά την εξασφάλιση της νίκης του Τζο Μπάιντεν επί του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως η Τουρκία θα συγχαρεί τον νικητή των αμερικανικών εκλογών μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης