Το προσωπικό ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου του Βερολίνου καλείται να απεργήσει μεθαύριο, Δευτέρα, για καλύτερους μισθούς, ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi.

«Πρέπει να περιμένουμε περισσότερο χρόνο αναμονής, ακόμη και ακυρώσεις πτήσεων» εξαιτίας αυτής της κινητοποίησης, η οποία θα διαρκέσει όλη τη Δευτέρα, προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Verdi είχε ήδη οργανώσει απεργία την, Πέμπτη, και την, Παρασκευή, του προσωπικού γερμανικών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων αυτά του Αμβούργου, του Ντίσλεντορφ, της Κολωνίας, της Στουτγάρδης και της Καρλσρούης.

Το συνδικάτο υπενθυμίζει πως διεξάγει «διαπραγματεύσεις εδώ και χρόνια με τη γερμανική ομοσπονδία επιχειρήσεων αεροπορικής ασφαλείας (BDLS) για αυξήσεις των πριμ για τη νυκτερινή εργασία, καθώς και για την εργασία το Σάββατο, την Κυριακή και τις αργίες και για καλύτερες αμοιβές για τις υπερωρίες».

Το συνδικάτο είχε ήδη οργανώσει παρόμοια απεργία στο αεροδρόμιο του Βερολίνου τον Ιανουάριο, προκαλώτας την ακύρωση ή τον επαναπρογραμματισμό περίπου 300 πτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης