Σημαντικό μέρος της διεθνούς δράσης για τη διαχείριση της λιβυκής κρίσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012, χαρακτήρισε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι τη Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, με την ομιλία του στη Διάσκεψη ο Αιγύπτιος ηγέτης θα επιβεβαιώσει την ανάγκη υποστήριξης των εκλογών του Δεκεμβρίου στη Λιβύη, καθώς και την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Ράντι επεσήμανε ότι η κρίση στη Λιβύη διέρχεται μια πολύ κρίσιμη φάση, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της στήριξης του λιβυκού λαού προκειμένου να εξασφαλιστεί μία ασφαλής διαδικασία για την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας και ασφάλειας στη χώρα, μέσα από τις επερχόμενες εκλογές που αναμένεται ότι θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ των συμμετεχόντων ηγετών στη Σύνοδο στη Γαλλία.

Η διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη θα επικεντρωθεί στα μέσα υποστήριξης της εκλογικής διαδικασίας, στην έξοδο των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη χώρα, στη δίκαιη κατανομή του πλούτου και στη διατήρηση των δικαιωμάτων του λιβυκού λαού, στη διατήρηση του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας, στην ενίσχυση της κοινωνικής ειρήνης καθώς και στη διαδικασία ανοικοδόμησης και ανάπτυξης της χώρας, δήλωσε ο Μπάσαμ Ράντι, υπογραμμίζοντας ότι η διάσκεψη αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς μια πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης