ΗΠΑ: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο ζευγάρι δικηγόρων που σημάδεψε με όπλα διαδηλωτές

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 10:14
ΗΠΑ: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στο ζευγάρι δικηγόρων που σημάδεψε με όπλα διαδηλωτές

Κατηγορίες για παράνομη χρήση όπλου απαγγέλθηκαν εναντίον ενός ζευγαριού Αμερικανών, το οποίο στα τέλη Ιουνίου σημάδεψε με όπλα διαδηλωτές που πέρασαν έξω από το σπίτι τους στο Σεντ Λούις του Μισούρι.

«Είναι παράνομο να στοχεύει κάποιος με απειλητικό τρόπο όπλα εναντίον όσων συμμετέχουν σε μη βίαιες διαδηλώσεις και, παρόλο που ευτυχώς η κατάσταση δεν παρεκτράπηκε με τραγικό τρόπο, αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη στο Σεντ Λούις» δήλωσε η εισαγγελέας Κίμπερλι Γκάρντερ σε ανακοίνωσή της.

«Πρέπει να προστατεύσουμε το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις και κάθε απόπειρα να εμποδιστούν μέσω εκφοβισμού δεν θα γίνει ανεκτή» πρόσθεσε η ίδια.

Το ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι σημάδεψε με όπλα τους κυρίως Αφροαμερικανούς διαδηλωτές που πέρασαν από τον ιδιωτικό δρόμο στον οποίο βρίσκεται η έπαυλή τους διότι ένιωσε ότι απειλείται και τόνισε ότι έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την περιουσία του.

«Είχα τρομοκρατηθεί ότι θα μας δολοφονούσαν σε μερικά δευτερόλεπτα, ότι το σπίτι μας θα πυρποληθεί, ότι θα σκότωναν τα ζώα μας. Ήμασταν μόνοι απέναντι σε ένα οργισμένο πλήθος» είχε αναφέρει ο Μαρκ Μακ Κλόσκι σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο δικηγόρος των Μακ Κλόσκι εκτίμησε ότι η απόφαση να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον τους είναι «αποκαρδιωτική καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι δεν διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανάρτησε στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει το ζευγάρι των 60χρονων δικηγόρων να σημαδεύει με ένα τουφέκι εφόδου και ένα πιστόλι τους διαδηλωτές. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Μισούρι Μάικ Πάρσον επισήμανε ότι είναι έτοιμος να δώσει χάρη στο ζευγάρι. «Δεν πιστεύω ότι θα πάνε φυλακή» πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός.

Όταν ήταν βουλευτής στο Μισούρι, ο Πάρσον είχε συντάξει νομοθεσία η οποία δικαιολογεί τη χρήση θανατηφόρας βίας από όσους υπερασπίζονται την περιουσία τους από εισβολείς.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 10:24