Οι ένοπλοι που σκότωσαν 14 στρατιωτικούς και μέλη των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας την Πέμπτη στο Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας ήταν Βελούχοι αυτονομιστές που πήγαν από το Ιράν για να διαπράξουν την επίθεση αυτή, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι.

Περίπου είκοσι δράστες, που φορούσαν στολές μιας παραστρατιωτικής δύναμης μεθοριακών φρουρών, σταμάτησαν ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, πριν σκοτώσουν τους 14 ανθρώπους. Το λεωφορείο κινείτο πάνω στον παράκτιο δρόμο που οδηγεί στο Καράτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Πακιστάν έχει αποδείξεις ότι οι δράστες διέθεταν στρατόπεδα εκπαίδευσης και βάσεις επιμελητείας εντός των ιρανικών περιοχών που συνορεύουν με το Πακιστάν.

Δέκα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν, τρία μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας μεθοριακός φρουρός έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ενόπλων.

«Κοινοποιήσαμε αυτά τα αξιοποιήσιμα στοιχεία στο Ιράν μετά την εξακρίβωση της ταυτότητας και προσδιορίσαμε τη θέση των στρατοπέδων», πρόσθεσε ο Κουρέσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πακιστάν ενημέρωσε τις ιρανικές αρχές για τις πληροφορίες του που αφορούν «τα στοιχεία που εμπλέκονται στην επίθεση».

Μια οργάνωση Βελούχων αυτονομιστών, η BRAS, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Το Πακιστάν ελπίζει ότι οι ιρανικές αρχές θα δράσουν γρήγορα κατά των Βελούχων τρομοκρατών», πρόσθεσε ο Κουρέσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης