Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση της Παρασκευής στο χωριό Μουσουντάμπα στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 20 νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης.

«Μετρήσαμε τουλάχιστον 20 νεκρούς στο χωριό Μουσουντάμπα», δήλωσε νωρίτερα ο στρατιωτικός διοικητής στην Μπένι, ο συνταγματάρχης Τσαρλς Ομεόνγκα, αποδίδοντας την ευθύνη για το μακελειό σε μουσουλμάνους αντάρτες της ADF, μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακτιβιστής ανέφερε ότι είδε 22 πτώματα να μεταφέρονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Εκπρόσωπος του στρατού στην επαρχία του Βόρειου Κίβου, όπου βρίσκεται το χωριό όπου εκδηλώθηκε η επίθεση, είπε ότι οι δράστες κατακρεούργησαν τα θύματα με ματσέτες.

Το μακελειό σημειώθηκε σε μία από τις δύο επαρχίες όπου οι αρχές διόρισαν πέρυσι στρατιωτική διοίκηση, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν το κύμα βίας που σαρώνει την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες, η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο Κονγκό καταδίκασε την αποδιδόμενη στην ADF επίθεση στην επαρχία Ιτουρί, από την οποία 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης