Ο Μπέρνι Σάντερς, ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόντ που διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών μαζί με άλλους 22 υποψηφίους, δήλωσε ότι κατά την άποψή του δεν αναμένει κάποιος από τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών να ξεπεράσει σε ποσοστό το 50% στην Αϊόβα.

«Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πριν από τέσσερα χρόνια, όπως γνωρίζετε, ήμασταν δύο στον προεκλογικό αγώνα και μοιράσαμε τις ψήφους σε ποσοστό 50% ο καθένας» δήλωσε χθες ο Σάντερς στην Ντάνα Μπας του CNN και στην εκπομπή «State of the Union».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτήν τη φορά έχουμε έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων και δεν νομίζω πως κάποιος θα φτάσει το 50%» πρόσθεσε.

Το σχόλιο του Σάντερς ακολούθησε τη δημοσιοποίηση από το CNN μιας δημοσκόπησης για τη διεξαγωγή του πρώτου προκριματικού κύκλου των Δημοκρατικών στην Αϊόβα.

Η δημοσκόπηση αυτή έδωσε ποσοστό 24% υπέρ του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον Σάντερς να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις, με ποσοστό 16%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντερς δήλωσε στην Ντάνα Μπας ότι, παρά τον μεγάλο αριθμό των προεδρικών υποψηφίων για το Δημοκρατικό Κόμμα, ο ίδιος αισθάνεται αισιόδοξος για την προσέγγιση που ακολουθεί η προεκλογική του εκστρατεία στην Αϊόβα, αλλά και για την προσωπική απήχησή του στους ψηφοφόρους της Αϊόβα, με βασικά ζητήματα τη στασιμότητα των μισθών, την κλιματική αλλαγή, αλλά και την αναδιανομή του πλούτου.

Κοιτώντας την επόμενη χρονιά, ο Σάντερς δήλωσε πως πιστεύει ότι έχει μία «εξαιρετική» ευκαιρία να νικήσει στην Αϊόβα και είπε πως αμέσως μετά, θα νικήσει στο Νιου Χάμσαϊρ.

«Δεν θα πάρουμε το 50% των ψήφων στην Αϊόβα. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα το πάρει» είπε χαρακτηριστικά ο Σάντερς.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Νομίζω ότι έχουμε μία δυναμική πιθανότητα να είμαι ο υποψήφιος που θα νικήσει τον χειρότερο πρόεδρο στη μοντέρνα ιστορία αυτής της χώρας, τον Ντόναλντ Τραμπ».

Πηγή: CNN, ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης