Σώμα ενόρκων στη Νέα Ζηλανδία καταδίκασε έναν 27χρονο άνδρα για τον φόνο μιας Βρετανίδας τουρίστριας, που έγινε πριν από έναν χρόνο. Η 22χρονη Γκρέις Μιλέιν εξαφανίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2018 από το Όκλαντ, όπου είχε πάει για διακοπές μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εντόπισε το πτώμα της στις 9 Δεκεμβρίου σε μια θαμνώδη περιοχή, λίγα μέτρα από το εθνικό πάρκο Waitakere Ranges.

Ο δράστης, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου, συνάντησε τη Μιλέιν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου μέσω της εφαρμογής Tinder. Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τον φόνο, λέγοντας ότι η κοπέλα πέθανε από ατύχημα κατά τη διάρκεια της συναινετικής σεξουαλικής επαφής που είχαν μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελείς ωστόσο εξήγησαν ότι ο δράστης πήρε πολλές φωτογραφίες από το πτώμα της Μιλέιν στις 2 Δεκεμβρίου και αργότερα την ίδια ημέρα το έβαλε σε μία βαλίτσα και με ένα νοικιασμένο όχημα μετέβη στο σημείο όπου έθαψε την άτυχη κοπέλα.

Οι ένορκοι έκριναν τον 27χρονο ένοχο, ενώ η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου. Ενδέχεται να του επιβληθούν ισόβια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη βία εναντίον των γυναικών στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα όπου τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν τιμήσει τη μνήμη της Μιλέιν με ολονυκτίες, ενώ η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν είχε ζητήσει δακρυσμένη συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας εκ μέρους όλης της Νέας Ζηλανδίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης