Ο Παραγουάιο «Πάγιο» Κούμπας, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στις προεδρικές εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας στην Παραγουάη, συνελήφθη χθες Παρασκευή.

Ο Κούμπας ηγήθηκε διαδηλώσεων, αμφισβητώντας τα εκλογικά αποτελέσματα και αξιώνοντας επανακαταμέτρηση, παρότι διεθνείς οργανισμοί ανέφεραν ότι δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 61χρονος Κούμπας κατηγορείται για «διασάλευση της ειρήνης» και άλλα αδικήματα, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε νωρίτερα. Ο επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Σταυροφορία» εξέπληξε πολλούς με το ποσοστό που εξασφάλισε (σχεδόν 23%), καταλαμβάνοντας την 3η θέση, πίσω από τον εκλεγμένο πρόεδρο Σαντιάγο Πένια (42%) και τον Εφραίν Αλέγκρε (27%).

Συνελήφθη λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, όπου αναμενόταν να κινητοποιήσει τους οπαδούς του σε νέες διαδηλώσεις.

«Όπως μπορείτε να δείτε, με συλλαμβάνουν», είπε ο Κούμπας σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Όλοι οι εγκληματίες σε αυτήν τη χώρα θα έπρεπε να φορούν χειροπέδες, όπως ο Παραγουάιο Κούμπας» σχολίασε, προτού απομακρυνθεί με περιπολικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης