Πούτιν: «Όλα τα ρωσικά εμβόλια κατά του Covid-19 είναι αποτελεσματικά»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 15:32
Πούτιν: «Όλα τα ρωσικά εμβόλια κατά του Covid-19 είναι αποτελεσματικά»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου ότι όλα τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικά, προσθέτοντας ότι σύντομα θα κατοχυρωθεί και το τρίτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Η Ρωσία έχει αρχίσει να κάνει χρήση του δικού της εμβολίου Sputnik-V, παρ΄ ότι η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι το εν λόγω εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 90% και πλέον, λίγη ώρα αφότου οι εταιρείες Pfizer Inc and BioNTech είχαν ανακοινώσει ότι το πειραματικό εμβόλιο που ανέπτυξαν είναι κατά 90% και πλέον αποτελεσματικό.

«Υπάρχουν ήδη δύο κατοχυρωμένα εμβόλια. Και οι μελέτες έχουν δείξει και επιβεβαιώσει ότι, πρώτον, τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και δεν έχουν σοβαρές παρενέργειες μετά τη χρήση τους και, δεύτερον, όλα είναι αποτελεσματικά» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής των μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Πούτιν είπε ακόμα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί για την ανάπτυξη των εμβολίων και συμφώνησε με την άποψη του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράμ Χαν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει κτήμα όλης της ανθρωπότητας.

«Προτείνουμε να μην πολιτικοποιηθούν αυτές οι διαδικασίες και να ξεκινήσουμε από το ότι οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη χρειάζονται αυτά τα φάρμακα σήμερα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες του κόσμου και φυσικά με όλους τους εταίρους μας στο πλαίσιο του ΟΣΣ»  δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 20.977 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 368 θάνατοι. 

Η Ρωσία με 1.817. 109 κρούσματα μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πέμπτη ως προς τον αριθμό των καταγραμμένων κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Γαλλία.
 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 15:36