Η Τεχεράνη έχει χτίσει πολλές «πυραυλικές πόλεις», τόσο στην ξηρά όσο και κατά μήκος της νότιας ακτής της, αποκάλυψε ο αρχηγός του Ναυτικού των Ιρανικών Επαναστατικών Φρουρών (IRGC), αποκαλώντας τις εγκαταστάσεις «εφιάλτη» για τους εχθρούς της χώρας.

Το δίκτυο περιλαμβάνει υπόγειες δεξαμενές, καθώς και υπεράκτιες πλωτές πλατφόρμες, δήλωσε ο υποναύαρχος Ali Reza Tangsiri στο εβδομαδιαίο Sobh-e Sadeq, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ιράν έχει δημιουργήσει υπόγειες πυραυλικές πόλεις κατά μήκος των ακτών του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν, κάτι που θα αποτελούσε εφιάλτη για τους εχθρούς του Ιράν» ανέφερε ο Tangsiri.

«Οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) είναι τώρα “παντού” σε αυτά τα νερά – το ναυτικό τους έχει κινητοποιήσει 23.000 υπαλλήλους και 428 πλωτά μέσα κατά μήκος των νότιων συνόρων» πρόσθεσε ο ναύαρχος.

Ο Tangsiri υπαινίχθηκε επίσης τους επικείμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και ολοκαίνουρια στρατιωτικά σκάφη «πέρα από τη φαντασία» των εχθρών της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελίτ του σώματος φρουρών του Ιράν έχει επανειλημμένα αναφέρει για υπόγειες εγκαταστάσεις και ότι διαθέτει καλά κρυμμένα αποθέματα πυραύλων και χώρους εκτόξευσης, καθώς και υπόγεια εργοστάσια.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν διαθέσιμα οπτικά στοιχεία για τις εγκαταστάσεις αυτές του ναυτικού IRGC.

Πηγή: RT.com

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης