Ένας Ολλανδός δημοσιογράφος συνελήφθη χθες από την κινεζική αστυνομία στο Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, όπου την περασμένη Κυριακή έχασαν τη ζωή τους 156 άνθρωποι.

Ο Remko Tanis, ανταποκριτής του ολλανδικού πρακτορείου GPD στη Σαγκάη κρατείται σε ένα αστυνομικό τμήμα του Ουρούμτσι, όπως δήλωσε ο Marcel Van Lingen, διευθυντής του GPD, με τον οποίο επικοινώνησε ο δημοσιογράφος.

Επισήμως, συνελήφθη επειδή δεν τήρησε την απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως έχει διαπίστευση και έχει τηρήσει όλους τους όρους, τους οποίους επέβαλλαν οι κινεζικές αρχές, τόνισε ο Lingen. «Θεωρώ κατ’ αρχήν ότι έγινε λάθος και ότι οι κινεζικές αρχές θα τον αφήσουν ελεύθερο», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης