ΒΕΑ: Στα βιοτεχνικά επαγγέλματα η λύση στην ανεργία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 15:57
ΒΕΑ: Στα βιοτεχνικά επαγγέλματα η λύση στην ανεργία

Την ανάγκη στήριξης των βιοτεχνικών επαγγελμάτων, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης, υποστήριξαν στη 2η εκπομπή του VeaNews ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ) Κωνσταντίνος Δαμίγος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης. Από την πλευρά των μικρομεσαίων, ο βιοτέχνης και μέλος του ΒΕΑ, Χρήστος Χάλαρης, παρουσίασε την καινοτομία της δικής του επιχείρησης «WOOD INFINITY».

«Πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με το ΒΕΑ και τις επιχειρήσεις, τα νέα προγράμματα εξειδίκευσης, εργαζομένων. Ερχόμαστε κοντά στις επιχειρήσεις και ζητάμε να μας πουν ποιες νέες ειδικότητες θέλουν, καθώς οι νέοι μέσα σε 12 μήνες από την ώρα που ολοκληρώνουν την μαθητεία τους στις σχολές του ΟΑΕΔ βρίσκουν αμέσως εργασία» δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Πρέπει να στηρίξουμε τη βιοτεχνία, γιατί είναι αυτή, που παράγει πραγματικά πλούτο στην αγορά, δίνοντας το 30% του ΑΕΠ από εγχώρια προϊόντα. Απασχολούνται περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σήμερα, είναι δυσοίωνα, καθώς η κρίση που βιώνουμε με την COVID-19, οδηγεί πολλούς βιοτέχνες στα όρια της κατάρρευσης» ανέφερε στην εκπομπή ο κ. Δαμίγος. «Το ΒΕΑ είναι εδώ για να ενισχύσει τα 35.000 μέλη του με μια σειρά υπηρεσιών που τους προσφέρει» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«WOOD INFINITY»

Την καινοτομία των πλεκτών ξύλων παρουσίασε στα #VeaNews ο βιοτέχνης και μέλος του ΒΕΑ Χρήστος Χάλαρης. Επιπλοποιός τρίτης γενιάς, από τη «WOOD INFINITY», μία βιοτεχνία, που -όπως είπε- αναμένεται να προχωρήσει, μέσα από τα προγράμματα εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου, σε εξαγωγές ώστε να αποκτήσει η εγχώρια παραγωγή επιπλέον αξία, τόσο για την ίδια την επιχείρηση, όσο και για την ελληνική οικονομία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 15:57