Αυξήθηκαν τα κέρδη της Adidas AG στο α΄ τρίμηνο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 11:04
Αυξήθηκαν τα κέρδη της Adidas AG στο α΄ τρίμηνο

Αυξήθηκαν τα κέρδη της Adidas AG στο α΄ τρίμηνο καθώς οι επιδόσεις βελτιώθηκαν σε όλα τα τμήματα της αγοράς, ενώ η εταιρεία επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, κάνοντας λόγο για υψηλότερες πωλήσεις.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 558 εκατ. ευρώ έναντι των 31 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 20% στα 5,27 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα τόσο από τις απευθείας πωλήσεις όσο και από αυτές μέσω διαδικτύου.

Η Adidas τόνισε πως αναμένει τώρα αύξηση των πωλήσεων περί το 50% στο β΄ τρίμηνο και 15%-19% το 2021.

Η εταιρεία διατηρεί τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, με το μεικτό περιθώριο να αναμένεται στο 52% περίπου, ενώ το λειτουργικό περιθώριο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στο 9%-10%.

Τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες αναμένονται στα 1,25-1,45 δισ. ευρώ.

Η Adidas πρόσθεσε πως οι προοπτικές της κερδοφορίας της σταδιακά θα συμπεριλάβουν και το κόστος που σχετίζεται με την εκποίηση της Reebok.

Για το σύνολο της χρήσης, το κόστος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 250 εκατ. ευρώ και θα επηρεάσει αρνητικά τα καθαρά κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 11:35