"Βουτιά" για τις μετοχές των εταιρειών του ομίλου Samsung μετά τη νέα καταδίκη του κληρονόμου της σε φυλάκιση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 12:12
"Βουτιά" για τις μετοχές των εταιρειών του ομίλου Samsung μετά τη νέα καταδίκη του κληρονόμου της σε φυλάκιση

Οι μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με τον νοτιοκορεατικό όμιλο Samsung βυθίζονται τη Δευτέρα, μετά την καταδίκη του κληρονόμου του ισχυρού άνδρα του ομίλου, Jay. Y Lee, σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών από δικαστήριο της Νότιας Κορέας.

Στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου στη Σεούλ, η μετοχή της Samsung Electronics είχε υποστεί απώλειες 3,41%, χάνοντας ενδοσυνεδριακά και πάνω από 4%.

Η μετοχή της Samsung C&T υπέστη επίσης βαριές απώλειες της τάξης του 6,84%. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Samsung SDI έχασε 4,21% και εκείνη της Samsung Heavy Industries 2,74%, ενώ η μετοχή της Samsung Life Insurance υποχώρησε κατά 4,96%.

Η επιστροφή του κ. Lee στη φυλακή έρχεται μετά την επανεκδίκαση υπόθεσης δωροδοκίας στην οποία εμπλέκεται και η τέως πρόεδρος της Ν. Κορέας Park Geun-hye, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο Yonhap.

«Σε αυτή την υπόθεση, η ελευθερία μιας εταιρείας και το δικαίωμα στον πλούτο παραβιάστηκαν λόγω της κατάχρησης εξουσίας από πλευράς της τέως προέδρου» ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Lee σε δήλωση που διανεμήθηκε στον Τύπο από τη Samsung Electronics, σύμφωνα με μετάφραση του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Ο 52χρονος κληρονόμος του κολοσσού της τεχνολογίας είχε αποφυλακιστεί ανέλπιστα το 2018, καθώς νοτιοκορεατικό εφετείο είχε δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή φυλάκισής του. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί για ενεργητική δωροδοκία συνολικού ύψους 29,8 δισ. γουόν (περί τα 27 εκατ. δολάρια) και δέσμευση να καταβάλει και άλλα.

Η τέως πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό -πρόσφατα- σε 20 χρόνια κάθειρξη και παραμένει έγκλειστη στις φυλακές.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 12:30