Δεν κατάσχονται λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της Ν.Δ. από την Τράπεζα Πειραιώς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 16:44
Δεν κατάσχονται λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της Ν.Δ. από την Τράπεζα Πειραιώς
Μετά το μεσημέρι κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει στα χέρια της δικαστική απόφαση, βάση της οποίας προχωρά σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών της Νέας Δημοκρατίας.

Για λίγες ώρες η αναμενόμενη ανησυχία εντάθηκε και τα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία «πήραν φωτιά», με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει, έστω άτυπα, σε προεκλογική περίοδο και κάτι τέτοιο θα έβαζε πραγματική φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το αναλυτικό, ακριβές και διασταυρωμένο ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με όσα παραδέχονται όλες οι πλευρές η δικαστική απόφαση υπάρχει. Εκδόθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών και μάλιστα το ειδικό χαρτόσημο που απαιτείται έφθασε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μόνο που είναι πρωτόδική.

Δεν είναι δηλαδή άμεσα εκτελεστή καθώς τέτοιες διαφορές πρέπει, με βάση το νόμο, να τελεσιδικήσουν για να διαταχθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και του περιεχομένου τραπεζικών λογαριασμών.

Είναι προφανές ότι η Τράπεζα Πειραιώς προσέφυγε στα δικαστήρια για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της έναντι της Νέας Δημοκρατίας για ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί και δεν εξυπηρετείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πηγές της ίδιας της Τράπεζας τα κόμματα, που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς αυτήν, εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Συνάγεται ότι και η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί τις ρυθμίσεις που έχει κάνει με την τράπεζα, χωρίς πρόβλημα.

Τα δε χρήματα προέρχονται κυρίως από την ετήσια επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα η εκχώρηση του κάθε ποσού γίνεται με βάση απόφαση που δημοσιεύεται με βάση το νόμο σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), οπου καθορίζεται το ποσοστό της επιχορήγησης που θα κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση δανείων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την γενική ρύθμιση δεν περιλαμβανόταν το επίμαχο ποσό, για το οποίο η Πειραιώς εκίνησε την δικαστική διαδικασία.

Παράλληλα όμως μια άλλη πληροφορία, που κυκλοφορεί, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εξυπηρετεί τα νέα δάνεια της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, 16:45