Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα στο B- από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, ο οποίος επικαλέστηκε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και τη σημαντική πρόοδο που σημειώνεται στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διέσπασε ανοδικά και τα επίπεδα των 1.100 μονάδων και διαμορφώνεται στις 1.101,25 μονάδες καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 2,59%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές (Eurobank +15,94%, Πειραιώς +11,35%, Εθνική +7,76%, Alpha Bank+3,90%).

Υψηλά κέρδη σημειώνει η μετοχή της ΔΕΗ (+4,08%), μετά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,315 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που τίθενται υπό διαπραγμάτευση, ανοδικά κινούνται 76 μετοχές, οκτώ πτωτικά και εννέα παραμένουν σταθερές.

Διαβάστε επίσης: Η Fitch αναβαθμίζει την Ελλάδα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 19:54

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη