Πτωτικά και στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς η αγορά ανησυχεί για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας μετά και τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου υποχωρούσε κατά 80 σεντς στα 71,34 δολάρια το βαρέλι. Το Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 52 σεντς στα 70,95 δολάρια.

Η τιμή του αργού έχει υποχωρήσει κατά 8,6% την τελευταία εβδομάδα μετά τη δημοσίευση σειράς στοιχείων, που δείχνουν ότι η οικονομική ανάκαμψη ήταν λιγότερο ισχυρή από ότι αναμενόταν στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ενώ στην Κίνα υπάρχει κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης