Σε συνέχεια του αφιερώματος που κάνουμε στα γρήγορα και θρεπτικά φαγητά για παιδιά και όχι μόνο η zougla.gr έχει να σας προτείνει μια φανταστική κιμαδόπιττα! Ένα θα σας πω η μάνα τρώει και του παιδιού όχι απλά δεν δίνει, αλλά του το κρατάει και… κρυφό!
 
Όλες οι συνταγές φροντίζουμε να είναι γρήγορες εύκολες και θρεπτικές. Μερικές από αυτές μπορείτε να τις ετοιμάσετε και να τις δώσετε στα παιδιά για το σχολείο σαν σνακ.
 
Πάμε λοιπόν. Μολύβι και χαρτί, αλλιώς πάρτε το laptop μέσα στη κουζίνα!
 
Θα χρειαστούμε :
 
1 φύλλο σφολιάτα
 
Μισό κιλό κιμά
 
Ένα ποτήρι λάδι
 
1 κρεμμύδι
 
Λίγο γάλα ή μια κρέμα γάλακτος, χωρίς πολλά λιπαρά
 
Τυρί γκούντα ή kerrgold
 
5 φέτες μπέικον

Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

Βάζουμε το λάδι και αφού κάψει λίγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τον κιμά και τον αφήνουμε να σιγοβράσει. Προς το τελείωμα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
 
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού περάσει κάνα δεκάλεπτο βάζουμε το γάλα και το μπέικον ψιλοκομμένο.
 
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Το
στρώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω το τυρί. Μετά το κλείνουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την πίττα και ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι για να κάνει χρώμα.
 
45 λεπτά ( ανάλογα το φούρνο) στους 180 βαθμούς και μετά έτοιμη!
 
Τρώγεται καλύτερα χλιαρή αλλά και κρύα. Αφήστε που δεν θα προλάβει να κρυώσει!
 
Καλή επιτυχία.