Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και διά βίου μάθηση», ενώ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, το σχέδιο νόμου είναι «μια μεγάλη μεταρρύθμιση που ξεριζώνει χρόνιες παθογένειες οι οποίες ιδιαίτερα την περίοδο της πολυετούς κρίσης στερούσαν βαθμούς ελευθερίας από τους μαθητές και τις νέες γενιές της πατρίδας μας. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 30ή θέση ανάμεσα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Δεξιοτήτων για το έτος 2020» είπε και σχολίασε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο νόμου είναι:

– Ολιστικό, καθώς στοχεύει στη συνολική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ).

– Κοινωνικά ευαίσθητο και δίκαιο, καθώς προσφέρει ίσες ευκαιρίες για όλους. Καθιστά την ΕΕΚ, από λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους, συνειδητή επιλογή για πολλούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Εθνικά αναπτυξιακό, καθώς προσφέρει ουσιαστικές εναλλακτικές επιλογές στους νέους μας, τους εφοδιάζει με σύγχρονες δεξιότητες και προσφέρει ευκαιρίες για ποιοτικές, καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας.

Η δημιουργία νέων ευκαιριών για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενους, συνιστά προϋπόθεση ελευθερίας και ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης