«Επικίνδυνες για την ειρήνευση αλλά και για τη θέση της χώρας μας», χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη “περί ανατροπής του Ρώσου προέδρου», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ρωτά τον πρωθυπουργό «αν συμφωνεί με τις δηλώσεις».

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα από τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης συνέντευξης του αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ κ. Βαρβιτσιώτη και από τον κ Μητσοτάκη δεν έχει υπάρξει καν σχόλιο πολλώ δε μάλλον διάψευση. Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία στοχεύουν στην “ανατροπή” του Ρώσου προέδρου είναι επικίνδυνες τόσο για τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση όσο και για την ίδια τη θέση της χώρας μας, αφού την εμπλέκουν ακόμα περισσότερο στον πόλεμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η σιωπή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη σημαίνει συμφωνία με τα λεγόμενα Βαρβιτσιώτη. Δεν ήταν άλλος ένας ατυχής αυτοσχεδιασμός υπουργού, αλλά πρόκειται για κυβερνητική γραμμή. Είτε από έλλειψη σοβαρότητας, είτε από προσπάθεια να εμφανιστούν ακόμα πιο “πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι”, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η διεθνής θέση και τα συμφέροντα της χώρας τίθενται σε κίνδυνο. Προφανώς αυτό αδυνατεί να το αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης