H νέα σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Κυνηγώντας το όνειρο», με επίκεντρο δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα τον διεθνώς καταξιωμένο γενετιστή Στυλιανό Αντωναράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τους συνεργάτες του, ο Στυλιανός Αντωναράκης χαρτογράφησε την ακολουθία του ανθρώπινου γονιδιώματος, και ιδιαίτερα του χρωμοσώματος 21, το οποίο και ευθύνεται για το σύνδρομο Down. Ο ίδιος μιλά στην κάμερα της εκπομπής για άγνωστα γεγονότα της ζωής και της πορείας του, ενώ αποκαλύπτει πώς μια συνάντηση με μια ασθενή στο νοσοκομείο Παίδων στάθηκε η αφορμή για να ασχοληθεί με το γονιδίωμα (Τετάρτη 9/5 στις 21.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.

«Η κουζίνα του Θεού» επιστρέφει την Τρίτη 8/5 στις 21.00 με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD και μας μεταφέρει στην Καβάλα, όπου οι μοναχές της μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έχουν δημιουργήσει μια αληθινή όαση με περιβόλια και μπαχτσέδες. Εκεί, φτιάχνουμε μαζί τους νηστίσιμο μουσακά αλλά και γεμιστούς κολοκυθοανθούς. H σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 16.00.

Η σειρά «Εννέα μουσεία, ένα ταξίδι» παρουσιάζει το Μουσείο Ελιάς κι Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, μέσα από ένα αφιέρωμα που μας ταξιδεύει στον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα (Σάββατο 5/5, 19.00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα, στο πλαίσιο του νέου αφιερώματος Μεγάλοι Έλληνες Μουσικοί, δεν χάνουμε το πρώτο επεισόδιο για τον ιδρυτή της λεγόμενης Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, Νικόλαο Μάντζαρο, τον άνθρωπο που εισήγαγε τη δυτικότροπη κλασική μουσική στην Ελλάδα και αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική παιδεία των συμπατριωτών του (Κυριακή 6/5, στις 21.00).

Το «Τραπέζι ελληνικό! Με την Νταϊάν Κόχυλα» επανέρχεται τo Σάββατο 5/5 στις 18.00 με το επεισόδιο «Αρχαίοι σπόροι για σύγχρονους μάγειρες», στο οποίο η γνωστή σεφ εμπνέεται από τους αρχαίους σπόρους που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα στην ελληνική κουζίνα, και φτιάχνει κρητικά παξιμάδια, ζυμαρικά με γιαούρτι και φρέσκα βότανα, αλλά και τραχανά με μελιτζάνες.

Την Τρίτη 8/5 στις 18.00 στο επεισόδιο «Ελαιόλαδο παντού» η Νταϊάν ταξιδεύει στην εντυπωσιακή Μονεμβασιά και με τη βοήθεια του υγρού αυτού «χρυσού», «μεταμορφώνει» μια ποικιλία χορταρικών σε ένα πεντανόστιμο ριζότο.

Δείτε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης