Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) θα καταθέσει για πρώτη φορά σε αίθουσα δικαστηρίου του Λος Άντζελες σχετικά με την υπόθεση διαχείρισης της περιουσίας και της καριέρας της, από τον πατέρα της Τζέιμς Σπίαρς τα τελευταία 13 χρόνια, όταν η ποπ σταρ νοσηλεύτηκε για ψυχιατρική θεραπεία μετά τη δημόσια κατάρρευσή της.
 
Η ίδια κατέστησε σαφές πέρυσι μέσω του δικηγόρου της ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η «κηδεμονία» της.
«Η πελάτισσά μου (Μπρίτνεϊ Σπίαρς) ζήτησε ακρόαση κατά την οποία μπορεί να απευθυνθεί η ίδια στο δικαστήριο», δήλωσε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Σάμιουελ Ίνχαμ στο δικαστήριο και πρόσθεσε. «Ζήτησε να γίνει άμεσα»

Η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών θαυμαστών της από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διοργάνωσαν μια εκστρατεία διαμαρτυρίας με το hashtag #FreeBritney για την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση που έχει στερήσει στην τραγουδίστρια την ανεξαρτησία της από το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγούμενη δικαστική απόοφαση έδωσε στον πατέρα της, Τζέιμι, τον έλεγχο της περιουσίας της, της καριέρας της και άλλων πτυχών της προσωπικής της ζωής.

Η ακρόαση έρχεται μια μέρα αφότου οι New York Times αποκάλυψαν εμπιστευτικά έγγραφα, που δείχνουν  ότι η Σπίαρς έχει εδώ και χρόνια αντιταχθεί έντονα στην κηδεμονία και τις πολλές εξουσίες που είχε ο πατέρας της πάνω της.

Η 39χρονη σταρ σχεδόν ποτέ δεν συμμετέχει στις δικαστικές διαδικασίες, αλλά ο δικηγόρος της φέτος είπε στον δικαστή ότι ήθελε να μιλήσει και έτσι ζήτησε ακρόαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το είδος της νομικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο πατέρας της Σπίαρς είναι ένας τύπος κηδεμονίας που ορίζεται από δικαστήριο και προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους, συνήθως ηλικιωμένα και άτομα με αναπηρία.

Ωστόσο, οι επικριτές της απόφασης κάνουν λόγο για περίπτωση κατάχρησης.

Οι διευθετήσεις στην περίπτωση της Σπίαρς έγιναν έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο τους μήνες μετά την κυκλοφορία του Framing Britney Spears, ενός ντοκιμαντέρ που ετοίμασαν οι New York Times. Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους καταχρηστικούς παπαράτσι και τα μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν επιθετικά τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας της Σπίαρς.

Απεικονίζει επίσης τον πατέρα της, ο οποίος απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό από τη ζωή της, έως ότου ανέλαβε τον έλεγχο της περιουσίας της και όχι μόνο.

Ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι είχε συναντηθεί με την Σπίαρς το 2008 είπε στους κινηματογραφιστές ότι η ποπ σταρ τού είχε αναφέρει τότε ότι δεν ήθελε τον πατέρα της ως διαχειριστή της κηδεμονίας.

Το ντοκιμαντέρ υπογράμμισε περαιτέρω τις προφανείς αντιφάσεις της ρύθμισής της. Ό,τι δηλαδή από τη μία είναι ικανή να κάνει εξαντλητικά σόου και να βγάζει εκατομμύρια, αλλά την ίδια στιγμή θεωρείται ανίκανη να πάρει βασικές αποφάσεις σχετικά με την υγεία και τα οικονομικά της.

 

Οι δικηγόροι της Σπίαρς υπέβαλαν αίτηση για την απομάκρυνση του πατέρα της από τη θέση του κηδεμόνα πέρυσι, ισχυριζόμενοι ότι η τραγουδίστρια «τον φοβόταν». Η Σπίαρς φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να αποδώσει ενώ εκείνος συνεχίζει να ασκεί τον έλεγχο της περιουσίας της.

 

Η χθεσινή έκθεση των Times αποκάλυψε ότι η Σπίαρς ανέφερε σε δικαστή το 2016 ότι η κηδεμονία αυτή «είχε γίνει καταπιεστική και λειτουργούσε ως ελεγκτικό εργαλείο εναντίον της» ενώ είχε εκφράσει τις ανησυχίες της ότι η συμφωνία έδωσε στον πατέρα της υπέρμετρη εξουσία για διάφορα θέματα. Από την απόφαση με ποιον θα βγαίνει ραντεβού μέχρι τον σχεδιασμό της κουζίνας της και το εβδομαδιαίο οικονομικό επίδομα, που της αναλογεί. Τότε, φέρεται να είχε πει ότι αναγκάστηκε να εμφανίζεται σε σόου ενώ ήταν άρρωστη με πυρετό.

Οι ακτιβιστές του #FreeBritney, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ, άσκησαν πιέσεις για την παύση του νομικού αυτού πλαισίου κηδεμονίας από τον Τζέιμι Σπίαρς.

«Θέλω να μπορεί να μιλά ελεύθερα από την καρδιά της και προσεύχομαι να την ακούσει ο δικαστής», δήλωσε η Junior Olivas, οπαδός του κινήματος #FreeBritney, πριν από την ακρόαση. «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί αυτήν την υπόθεση και είναι πλέον η στιγμή για την Μπρίτνεϊ να τους πει πραγματικά τι θέλει».

Η Σπίαρς φάνηκε να υποστηρίζει το κίνημα #FreeBritney σε μια δήλωση του δικηγόρου της πέρυσι, όπου ανέφερε πως «Η Μπρίτνεϊ χαιρετά (την κίνηση) και εκτιμά την υποστήριξη των πολλών οπαδών της». Ο πατέρας της από την άλλη, έχει χαρακτηρίσει την εκστρατεία ως θεωρία συνωμοσίας.

Εκπρόσωπος του δικηγόρου του Τζέιμι Σπίαρς αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση των New York Times. Ο δικηγόρος του είπε στους δημοσιογράφους τον Φεβρουάριο, ότι «Ο Τζέιμι Σπίαρς έχει επιτελέσει με επιμέλεια και επαγγελματισμό τα καθήκοντά του ως ένας από τους κηδεμόνες της Μπρίτνεϊ, και η αγάπη του για την κόρη του και η αφοσίωσή του στην προστασία της είναι προφανή στο δικαστήριο».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης