Μετά από έρευνα της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας δημοσιεύονται σήμερα, όπως κάθε χρόνο, δύο πίνακες που παρουσιάζουν συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα, τα οποία αναλύουν τον αριθμό των σεισμών σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων.

Οι πίνακες αυτοί συγκρίνουν τη σεισμικότητα των περιόδων 2000-2009 και τους πρώτους μήνες του 2010.

Όπως φαίνεται στον πρώτο πίνακα, το καταστρεπτικό τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία προκάλεσε τον θάνατο 228.802 ανθρώπων. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την προηγούμενη δεκαετία.

Στον δεύτερο πίνακα παρατηρείται πως μέσα στους 3 πρώτους μήνες του 2010 είχαμε ρεκόρ θυμάτων λόγω των δύο πρόσφατων ισχυρών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν στην Αϊτή και στη Χιλή. Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στις 223.161.

Στον επόμενο πίνακα φαίνεται και η αύξηση των σεισμών με μέγεθος πάνω από 6 Ρίχτερ τα τελευταία δύο έτη. Ο συγκεκριμένος πίνακας παρουσιάζει αποκλειστικά την εκδήλωση των σεισμών που υπερβαίνουν τα 6 Ρίχτερ σε όλο τον πλανήτη.

Όπως μπορείτε, λοιπόν, να παρατηρήσετε, το τελευταίο διάστημα σημειώνεται αύξηση των μεγάλων και καταστρεπτικών σεισμών.

Επομένως, η χρονιά που διανύουμε έχει καταρρίψει τα ρεκόρ σεισμικότητας και θνησιμότητας.

Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να είμαστε σε επαγρύπνηση.