Ακάθεκτη συνεχίζει στο πρωτάθλημα της Football League η ΑΕΚ, καθώς την Παρασκευή επιβλήθηκε με 2-0 στα Περιβόλια Χανίων του τοπικού ΑΟΧ, κάνοντας το «3 στα 3» στον νότιο όμιλο της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής κατηγορίας.

O «δικέφαλος» πήρε το προβάδισμα στο 75′ με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου, ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε στο 86ο λεπτό την ασίστ στον Κολοβέτσιο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Τραϊαννού Δέλλα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στους Κρητικούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν αήττητοι στο πρωτάθλημα, ωστόσο, έστω και δύσκολα, κατάφερε να πάρει τη νίκη και φιγουράρει μόνη πρώτη στη βαθμολογία με εννέα βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι παρακολούθησαν πάνω από 3.000 θεατές, ενώ παρόντες στο γήπεδο ήταν και ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης», Δημήτρης Μελισσανίδης καθώς και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

(Tα γκολ του αγώνα)

Το παιχνίδι στα Περιβόλια δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς ο ρυθμός ήταν αργός ενώ και οι αξιόλογες φάσεις ήταν λίγες. 

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ, αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Ρίζου, με τους γηπεδούχους να αρκούνται στα αμυντικά τους καθήκοντα, παίζοντας στο μισό γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τους «κιτρινόμαυρους» να προσπαθούν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, ζητώντας δικαιολογημένα πέναλτι στο 51ο λεπτό, όταν ο Παπατζίκος έριξε στο έδαφος τον Κολοβέτσιο τραβώντας την φανέλα του.

Η ΑΕΚ έδειχνε να δυσκολεύεται αρκετά απέναντι στον ΑΟΧ, ωστόσο, όπως συνέβη και στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης είδε να την… ξελασπώνει και πάλι ο Μάνταλος, ο οποίος στο 75’ με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ «κρέμασε» τον Ρίζο και έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την «Ένωση».

Στο 86ο λεπτό ο Μάνταλος από εκτελεστής έγινε δημιουργός και με νέο φάουλ από τα πλάγια, βρήκε τον Κολοβέτσιο, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.

ΑΟ Χανιά-ΑΕΚ 0-2

Γκολ: 75′ Μάνταλος, 86′ Κολοβέτσιος

Κίτρινες: Γκούμας (ΑΟΧ), Σιλιγαρδάκης (ΑΟΧ), Καμινιώτης (ΑΟΧ), Γεωργέας (ΑΕΚ), Λαμπρόπουλος (ΑΕΚ), Μάνταλος (ΑΕΚ), Μανωλάς (ΑΟΧ)
Στο 86’ με νέο φάουλ από τα πλάγια, βρήκε μόνο του τον Κολοβέτσιο και ο αμυντικός της Ένωσης με… κρεμαστή κεφαλιά έκανε το 2-0 που έμεινε μέχρι τέλους για να «γράψει» το τελικό αποτέλεσμα που κράτησε μόνη πρώτη την ΑΕΚ στη βαθμολογία.

ΑΟ Χανιά (Παπαδόπουλος): Ρίζος, Παπατζίκος, Εσόνο, Μανωλάς, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Γκούμας (81′ Καραγιάννης), Καμινιώτης, Γουέλκαμ, Κρητικός (53′ Καραλής), Πάγκαλος

ΑΕΚ (Δέλλας):
Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης (64` Ζόριτς), Κορδέρο, Γεωργέας, Πλατέλλας (87΄ Ντακόλ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα (90` Ρόβας), Αραβίδης.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

1ος όμιλος
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

ΑΟ Χανιά – ΑΕΚ 0-2 (76′ Μάνταλος, 86′ Κολοβέτσιος)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου
Ηρακλής Ψαχνών – Άλιμος (17:00, Δημ. Στάδιο Ψαχνών)
Επισκοπή – Παναχαϊκή (16:00, Δημ. Επισκοπής)
Φωστήρας – Αχαρναϊκός (16:00, Δημ. «Σπ. Γιαλαμπίδης»)

Κυριακή 26 Οκτωβρίου
Απόλλων Σμύρνης – Πανηλειακός (15:00, Γήπ. «Γ. Καμάρας»)
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
Παναιγιάλειος – Καλλιθέα (16:00 OTE TV, Δημ. Στάδιο Αιγίου)
Ρεπό: Ερμιονίδα

Η βαθμολογία
Νότιος όμιλος
1. ΑΕΚ 9
2. Ερμιονίδα 4
3. ΑΟΧ 4
4. Απόλλων Σμύρνης 3
5. Παναχαϊκή 3
6. Ηρακλής Ψαχνών 3
7. Παναιγιάλειος 3
8. Άλιμος 2
9. Αχαρναϊκός 1
10. Πανηλειακός 1
11. Επισκοπή 1
12. Φωστήρας 1
13. Καλλιθέα 1

Ο Ρίζος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ στην εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Σούλης Παπαδόπουλος

Αρκετές ήταν οι δυνατές μονομαχίες στο παιχνίδι

Ο Ρίζος διωχνει με υπερένταση σε κόρνερ

Οι παίκτες της ΑΕΚ λίγο πριν την έναρξη του ματς

Δυναμικό «παρών» έχουν δώσει στα Περιβόλια οι φίλοι της ΑΕΚ

Οι φίλαθλοι του ΑΟΧ

O Ντούσαν Μπάγεβις και Δημήτρης Μελισσανίδης παρακολουθούν μαζί το παιχνίδι

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης