Ο Ντομινίκ Τιμ, είναι -σύμφωνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς- μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, οι τρεις τενίστες που θα καταφέρουν να «ανατρέψουν» το Big-3 του διεθνούς τένις και να βρεθούν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Αυστριακός πρωταθλητής, περνά -όπως και δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο, τον χρόνο του σε κατ΄ οίκον περιορισμό, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού, έχει «καθηλώσει» την καθημερινότητα στον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ως φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, ο Τιμ βρήκε και τη θετική πλευρά αυτής της νέας πραγματικότητας που βιώνει η ανθρωπότητα.

«Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν διδάγματα από μια τέτοια περίοδο. Ελπίζω ότι η κοινωνία θα μάθει από όλα αυτά και ότι θα συνειδητοποιήσουμε ότι η ακραία παγκοσμιοποίηση, όταν δηλαδή, όλα γίνονται υπερβολικά μεγάλα και πολύ γρήγορα, δεν είναι η σωστή λύση. Δεν είναι καλό για τον πλανήτη, ούτε για τους ανθρώπους. Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε σε κάτι πιο αποδεκτό και πιο υπεύθυνο στο μέλλον», δήλωσε με νόημα ο Τιμ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 3 της κατάταξης που διατηρεί η ATP.

Eρωτηθείς για το πώς περνάει τον χρόνο του την περίοδο της καραντίνας ο Αυστριακός πρωταθλητής ανέφερε: «Η ρουτίνα μου δεν είναι πολύ… θεαματική στην παρούσα φάση. Κοιμάμαι αρκετά. Γυμνάζομαι και προσπαθώ να τρέχω καθημερινά. Τελειώνω πολύ νωρίς, γύρω στις 17:00 ή 18:00 το απόγευμα. Στη συνέχεια, κάθομαι στον καναπέ και παρακολουθώ τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικοινωνώ με τους φίλους μου και παίζω Playstation μαζί τους. Το FIFA 20 ήταν η κύρια… δραστηριότητα μου τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε μια ομάδα 14 φίλων και παίζουμε online. Είναι διασκεδαστικό. Αφιερώνω χρόνο με την οικογένειά μου, τον αδελφό μου και τον σκύλο μου. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορώ να τα κάνω συχνά. Εκτιμώ τον χρόνο που περνώ μαζί τους».

Μιλώντας για τις σκέψεις του, σχετικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει γι΄ αυτόν η αγωνιστική απραξία, ο Τιμ δεν φαίνεται να ανησυχεί, τονίζοντας: «Έχω παίξει τένις τόσο πολύ στη ζωή μου. Η διατήρηση σε ένα καλό επίπεδο δεν είναι δύσκολη. Μόλις μπορώ να προπονηθώ με μπάλα, όλα θα επανέλθουν πολύ γρήγορα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης