Την απομάκρυνση του Πίτερ Μπίρντσλι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας U23 ανακοίνωσε η Νιουκάστλ.

Ο παλαίμαχος παίκτης είχε τεθεί σε άδεια από τον Ιανουάριο του 2018, μετά τις κατηγορίες για ρατσισμό και εκφοβισμό από μέλη της ομάδας νέων του συλλόγου. Ο πρώην Άγγλος διεθνής αρνήθηκε, μέσω των δικηγόρων του, όλες τις κατηγορίες μετά την έρευνα που ξεκίνησε από την ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Νιουκάστλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Πίτερ Μπίρντσλι δεν εργάζεται πλέον στο σύλλογο» ανηαφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη (6/03) οι «ανθρακωρύχοι».

«Είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωση που επέδειξε ως παίκτης, ως προπονητής και πρεσβευτής όλα αυτά τα χρόνια και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Ο σύλλογος δεν θα ήθελε να προβεί σε άλλα σχόλια στην παρούσα χρονική περίοδο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λίγο αργότερα, ο Μπίρντσλι προέβη σε προσωπική δήλωση: «Ήρθε η κατάλληλη στιγμή για μένα να κοιτάξω για νέες προκλήσεις. Εύχομαι στους παίκτες τα καλύτερα και στους οπαδούς την επιτυχία που τους αξίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντοτε εργάστηκα με αυταπάρνηση και τήρησα τις συμβατικές υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας προς το σύλλογο, διατήρησα τη σιωπή μου, η οποία από μόνη της ήταν πολύ δύσκολη. Νοιώθω απίστευτα ευγνώμων για την τρομερή υποστήριξη που έλαβα και κοιτάζω μπροστά.»

Ο Μπίρντσλι ερευνάται μετά τους ισχυρισμούς περί εκφοβισμού προς τον γεννημένο στο Λονδίνο, Γιασίν Μπεν Ελ-Μάνι, ο οποίος έχει καταγωγή από το Μαρόκο.

Ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι ταπεινώθηκε από τον άλλοτε άσο της Νιουκάστλ, με αρκετούς από τους συμπαίκτες του να υποστηρίζουν τα λεγόμενά του.

Ο νεαρός αποδεσμεύτηκε από τον σύλλογο στο τέλος της περασμένης περιόδου, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Σκάνθορπ, όπου έχει πραγματοποιήσει επτά συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης