Κυπελλούχος Γερμανίας για 20η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί επικράτησαν 4-2 της Λεβερκούζεν, στον τελικό που διεξήχθη στο «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου, και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το νταμπλ, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία τους εντός των συνόρων.

Ο τελικός στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν μονόλογος για την ομάδα του Χάνσι Φλικ, που έφτανε με χαρακτηριστική άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Ο Αλάμπα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 16΄ άνοιξε το σκορ και οκτώ λεπτά αργότερα (24΄) ο Γκνάμπρι, με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Κίμιχ, διπλασίασε τα τέρματα της Μπάγερν. Η Λεβερκούζεν προσπάθησε να αντιδράσει, επιχειρώντας να «χτυπήσει» με γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά η κακή εκτίμηση του Χράντετσκι σε ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Λεβαντόφσκι στο 59΄ διαμόρφωσε το 3-0, με το 50ο φετινό γκολ του Πολωνού σε όλες τις διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σβεν Μπέντερ με κεφαλιά στο 64΄ έδωσε κάποιες ελπίδες στη Μπάγερ και, αν στη συνέχεια οι παίκτες του Πέτερ Μπος ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα μπορούσαν να «βάλουν φωτιά» στον τελικό. Αντ΄ αυτού, ο Λεβαντόφσκι στο 89΄ «σφράγισε» το θρίαμβο των Βαυαρών, με τον Χάβερτς να διαμορφώνει στην εκπνοή με πέναλτι το τελικό 4-2. Η Μπάγερν Μονάχου έχει πλέον μπροστά της έναν μήνα προετοιμασίας και… αναμονής έως την επανέναρξη του Champions League, με μεγάλο στόχο το τρεμπλ.

Λεβερκούζεν (Πέτερ Μπος): Χράντετσκι, Λ. Μπέντερ (82΄ Βάιζερ), Ταπσόμπα, Σ. Μπέντερ, Γουέντελ, Αράνγκουις, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46΄ Ντεμιρμπάι), Ντιαμπί, Αμίρι (46΄ Φόλαντ), Μπέιλι (76΄ Μπελαραμπί), Χάβερτς.

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ (69΄ Ερναντέζ), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (87΄ Κουτίνιο), Μίλερ (87΄ Τιάγκο), Κομάν (65΄ Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης