Η ανάδειξη της Μάντσεστερ Σίτι ως κορυφαίας ομάδας για το 2022 κατά την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» και των υπολοίπων μεγάλων βραβείων από το France Football, δημιούργησε απορίες κι έναν σχετικό εκνευρισμό στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε μέσα στη χρονιά το Champions League (14ο της Ιστορίας της), το ευρωπαϊκό Super Cup και το πρωτάθλημα Ισπανίας, αλλά είδε την ψηφοφορία να τη… ρίχνει στην 3η θέση!

Την ενόχλησή του για το όλο θέμα μετέφερε με… τακτ κι ο τεχνικός των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι σε δηλώσεις του, λίγες ώρες μετά την απονομή των βραβείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Μάντσεστερ Σίτι καλύτερη ομάδα του 2022 και η Ρεάλ τρίτη σύμφωνα με την ψηφοφορία στη Χρυσή Μπάλα; Δεν γνωρίζω καλά τα κριτήρια, όμως η καλύτερη ομάδα ήταν η Ρεάλ που κατέκτησε το Champions League.

Το να συζητάμε για αυτό μου φαίνεται πως δείχνει ασέβεια απέναντι σε μία ομάδα που τα πήγε καλά την περασμένη χρονιά και η οποία κουράστηκε για να νικήσει αυτούς τους αντιπάλους. Το κάναμε μέσα από μικρές λεπτομέρειες», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (18/10) ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με την Έλτσε και πρόσθεσε: «Για εμάς δεν αλλάζει κάτι, με όλο το σεβασμό για αυτό το βραβείο, το σημαντικότερο το κατακτήσαμε τον περασμένο Μάιο».

Για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» από τον Καρίμ Μπενζεμά, ο Αντσελότι τόνισε: «Είναι ένας παίκτης με πάρα πολλές ευθύνες, ο οποίος αισθάνεται πολύ περισσότερο ηγέτης σε αυτή την ομάδα σε σχέση με πριν από οκτώ χρόνια. Από τεχνική άποψη δεν έχει αλλάξει κάτι, επειδή η ποιότητά του είναι ίδια με πριν. Εκείνο που άλλαξε είναι η συμπεριφορά του και η αίσθηση ευθύνης, είναι κάτι περισσότερο από ένας ηγέτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης