H Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε συμφωνία με τους επαγγελματίες αθλητές για περικοπές στις απολαβές τους λόγω των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού, με την τελική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές να «κλειδώνει» στο 10% των ετήσιων συμβολαίων τους.

Όπως γνωστοποίησαν οι Μαδριλένοι σε επίσημη ανακοίνωσή τους, η συμφωνία με την ποδοσφαιρική και τη μπασκετική ομάδα έγινε με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη όλων των παικτών, αλλά και των μελών των δύο τμημάτων, ενώ το ποσοστό των μειώσεων στις αποδοχές τους θα ανέβει στο 20%, εάν δεν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός προϋπολογισμός των μισθών της ποδοσφαιρικής Ρεάλ είναι στα 283 εκατ. ευρώ (ξέχωρα από μπόνους και πριμ τίτλων) κι ως εκ τούτου με το (συμφωνημένο) «ψαλίδι» του 10% οι «μερένχες» θα γλιτώσουν περίπου 28 εκατ. ευρώ, ενώ εάν δεν επιστρέψουν φέτος οι ομάδες στο γήπεδο, το τελικό όφελός για το κλαμπ θα φτάσει τα 56 εκατ. ευρώ (20%).

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Ρεάλ στην ανακοίνωσή της, οι αθλητές έδειξαν από την πρώτη στιγμή κατανόηση στην κατάσταση και κινήθηκαν άμεσα για να βοηθήσουν πρώτοι από τη μεριά τους την ομάδα και το σύλλογο συνολικά. Και η κεντρική ιδέα των αθλητών ήταν να επωμιστούν οι ίδιοι το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών, προκειμένου να μην υποστούν αναστολή στις συμβάσεις τους οι περισσότεροι από 800 απλοί εργαζόμενοι του κλαμπ!

Επί του παρόντος, ουδείς στη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να προσεγγίσει το ακριβές μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που μπορεί να προκληθεί στο κλαμπ από την πανδημία. Και το «κλειδί» για όλα είναι το κατά πόσο θα επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση οι μεγάλοι χορηγοί της θα αρχίσουν να ζητούν περικοπές. Τα έσοδα της Ρεάλ από χορηγίες είναι περίπου 757 εκατ ευρώ και μία ενδεχόμενη μείωση ύψους 20%, θα σήμαινε «ζημιά» τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ. Και μία τεράστια οικονομική «τρύπα» για να καλύψει ο σύλλογος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης