Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Ντιντιέ Ντεσάν από την εξέλιξη που είχε για τη Γαλλία ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ» τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου:

«Πλησιάσαμε σε κάτι που αρχικά φάνηκε πολύ δύσκολο ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αγγίξει. Για 60 λεπτά δεν ήμασταν μέσα στον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, επιστρέψαμε… από το πουθενά, αντιστρέφοντας μια κατάσταση που ήταν εις βάρος μας. Αυτό είναι που σου δίνει τις περισσότερες τύψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχαμε την μεγάλη ευκαιρία την τελευταία στιγμή με τον Κόλο Μουανί, αλλά δεν χαμογελάσαμε. Συγχαίρω την Αργεντινή που έβγαλε πολύ ποιότητα, επιθετικότητα, λίγο πονηριά, όπως περιμέναμε. Εκεί αντιδράσαμε, γι’ αυτό ήταν τόσο σκληρό στο τέλος.

Φτάσαμε κοντά σε μία μεγάλη επιτυχία. Διάφοροι λόγοι μας οδήγησαν στο να παρουσιαστούμε λιγότερο καλοί σε αυτό το ματς. Ο αντίπαλος, πρώτος από όλους, κι εν συνεχεία εμείς, με λιγότερη ενέργεια από αρκετούς σημαντικούς παίκτες μας.

Παρόλα αυτά, με την είσοδο νέων ποδοσφαιριστών, που είχαν λιγότερη εμπειρία, αλλά πολλή φρεσκάδα, κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να δώσουμε στους εαυτούς μας το δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Αλλά, το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση που του έγινε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κάποιοι παίκτες τα τελευταία 24ωρα (ίωση), ο Ντεσάν απάντησε: «Ολόκληρη η ομάδα έζησε μία περίεργη κατάσταση. Τα καταφέραμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν υπάρχει σωματική ή ψυχολογική πίεση; Δεν έχω την απάντηση.

Δεν είχα την παραμικρή ανησυχία για τους παίκτες που ξεκίνησαν το ματς. Υπήρχε και μια μέρα ανάπαυσης λιγότερο. Αυτά είναι στοιχεία, όχι δικαιολογίες. Δεν είχαμε τον δυναμισμό που είχαμε μέχρι τώρα, γι’ αυτό δεν κάναμε καλό παιχνίδι για μια ώρα».

Για τις αλλαγές που έκανε πολύ νωρίς, είπε: «Ήθελα κάτι διαφορετικό. Μας έλειπε η φρεσκάδα. Δεν πρέπει να κατηγορήσουμε τον Ζιρού και τον Ντεμπελέ που έκαναν πολλά για να μας φτάσουν εκεί. Αλλά σήμερα δεν ήταν καλά. Δεν περίμενα καν για να κλείσει το ημίχρονο, διότι δεν θα τα καταφέρναμε.»

Για τη διαιτησία ανέφερε: «Θα είμαι προσεκτικός στο τι θα πω. Ήταν όπως ήταν, θα μπορούσε ο διαιτητής να ήταν χειρότερος, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος. Ναι, υπάρχουν αποφάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε συζήτηση. Πριν από αυτό το παιχνίδι είπα “η Αργεντινή δεν ήταν δυσαρεστημένη”. Δεν πρόκειται να πω το αντίθετο μετά το ματς. Αλλά πάνω από όλα, δεν θέλω να αφαιρέσω την αξία και τον τίτλο της.

Για τον Κιλιάν Μπαπέ είπε: «Είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο των ρεκόρ. Θα προτιμούσα να ήταν μέχρι το τέλος. Ο Κιλιάν άφησε το στίγμα του σε αυτόν τον τελικό, αλλά όχι το συνολικό που θα ήθελε, γι΄ αυτό και ήταν θλιμμένος στο τέλος, όπως όλοι οι παίκτες.»

Για το μέλλον της γαλλικής ομάδας υποστήριξε: «Οι νέοι παίκτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να βρεθούν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κάποιοι δεν ήταν μαζί μας και θα το κάνουν στα επόμενα παιχνίδια.

Υπάρχει πάντα η ανάγκη οι προπονητές να επιβλέπουν τους νεότερους. Πάντα υπάρχουν επιλογές που πρέπει να γίνουν, μετά να διαμορφώσουμε μια ομάδα, να έχουμε ποιότητα, καλή ψυχική κατάσταση.

Δεν ανησυχώ για το μέλλον, δεν ανησυχούσα πριν. Υπάρχει μια ομάδα παικτών που ηλικιακά δεν θα εμποδίσουν να προωθήσουμε νεότερους που θα μπορούν ν΄ ανεβάσουν το επίπεδό τους, όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια και όπως συνέβη και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης