Σε «παράσταση για έναν ρόλο» μετέτρεψε η ΑΕΚ το ντέρμπι των «δικεφάλων» στην «Opap Arena», συντρίβοντας την Τετάρτη με 4-0 τον ΠΑΟΚ, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 10ο λεπτό, μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κάργα, για το σκληρό φάουλ του στον Γιόνσον, η ομάδα του Αλμέιδα έστησε ένα μεγαλοπρεπές πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, πιάνοντας εκ νέου τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας (έχουν από 75 βαθμούς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον «τελικό» τίτλου απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (30/4), τα πέτυχαν οι Τσούμπερ (21′), Μουκουντί (24’), Λιβάι Γκαρσία (77’), Φερνάντες (86’), με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι στο 76΄.

Το «ντέρμπι των Δικεφάλων» τελείωσε πριν καν ξεκινήσει! Πριν συμπληρωθεί το ημίωρο ο ΠΑΟΚ ήταν με 10 παίκτες και η ΑΕΚ με 2-0 μπροστά στο σκορ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γίνεται κατανοητό, για μια τέτοια εξέλιξη έπρεπε να προκύψει σωρεία λαθών από πλευράς φιλοξενουμένων. Σίγουρα η ΟΠΑΠ Αρένα δημιουργεί ατμόσφαιρα η οποία «πνίγει» τον αντίπαλο, όμως οι παίκτες του Λουτσέσκου θα έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτικοί, αφού από δικά τους ατομικά λάθη είχαν ηττηθεί στο ίδιο γήπεδο και στην κανονική σεζόν. Δεν δικαιολογείται, για παράδειγμα, ο Κάργας να πάει με τις τάπες στον αστράγαλο του Γιόνσον στο 9ο λεπτό και να αντικρίσει -σωστά- απευθείας κόκκινη.

Ούτε ο Κοτάρσκι να συνεχίσει να παίζει passing game με τους αμυντικούς του, από τη στιγμή που είχε «δωρίσει» τη μπάλα στον Γιόνσον στο 16΄ και ο Δανός αστόχησε. Όμως έκανε το ίδιο και στο 21΄ με κακή πάσα στον Σβαμπ, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Στίβεν Τσούμπερ άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα από κόρνερ του Χατζισαφί, ο Γιόνσον γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μουκουντί έγραψε το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε βγει εκτός αγώνα σε χρόνο ρεκόρ. Ίσως θα μπορούσε να ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα εάν ο Κωνσταντέλιας αξιοποιούσε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 41΄, όμως αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη.

Όλη η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε την πολύτιμη δυνατότητα στον Αλμέιδα να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι τίτλου της Κυριακής. Έτσι, η Ένωση στο β΄ ημίχρονο εγκατέλειψε το ασφυκτικό pressing και την υψηλή ένταση στο παιχνίδι της και άφησε τον ΠΑΟΚ των δέκα παικτών να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα. Στο 70΄, όμως, μπήκε «ορεξάτος» ο Πάουλο Φερνάντες που απείλησε άμεσα σε δύο περιπτώσεις, ενώ είχε και δοκάρι στο 77΄.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λιβάι Γκαρσία με εξαιρετικό αριστερό σουτ από τη γραμμή της περιοχής, έγραψε το 3-0. Ο Φερνάντες, όμως, «αναζητούσε… απεγνωσμένα» ένα γκολ και το πέτυχε με έξοχο τρόπο στο 86΄ διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

 

 

 

 

Κίτρινες: Άμραμπατ – Σβαμπ

Κόκκινες: Κάργας (9΄)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (70΄ Φερνάντες), Πινέδα (59΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70΄ Ελίασον), Τσούμπερ (79΄ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79΄ Φαν Βέερτ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ίνγκασον (67΄ Σάστρε), Κετζιόρα, Ντάντας (75΄ Ντάντας), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (75΄ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (21΄ Νάσμπεργκ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης