Ο Άρης επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και εδραιώθηκε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος της Super League. Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 32’ με τον Λάρσον, ενώ στο 69’ ο Ρόουζ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Άρης σημείωσε γκολ και στο 13′ με τον Βέλεθ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού ο Γιουνές ήταν ακάλυπτος μπροστά από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, επηρεάζοντας τη φάση με την συμμετοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη σημαντική φάση του αγώνα ο Άρης πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις την εστία του Μπάρκα στο 11΄ όταν δυνατό σουτ του Κόρχουτ εκτός μεγάλης περιοχής εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ. Δυο λεπτά αργότερα ο Άρης σημείωσε γκολ με τον Βέλεθ αλλά ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Ήταν το 13΄ όταν ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο Διαμαντόπουλος το ακύρωσε μετά από υπόδειξη του βοηθού του συλλαμβάνοντας τον Γιουνές.

Στο 28′ ο Τσόσιτς στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την βρήκε με τα χέρια  στο σουτ του Ματέο, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι αλλά ο διαιτητής εκτίμησε πως η επαφή της μπάλας με τα χέρια του Τσόσιτς, ήταν ακούσια και δεν το καταλόγισε. Ο Άρης συνέχισε να είναι απειλητικός αν και δεν είχε κατοχή της μπάλας και στο 32′ άνοιξε το σκορ. Ο Λάρσον από τα αριστερά, μπήκε στα καρέ της Ένωσης και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πλούσιο σε φάσεις και απολύτως θεαματικό. Με πρωταγωνιστή τον Άρη, οι φίλαθλοι είδαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πλήθος καλώς ευκαιριών και γκολ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πρώτη αυτή την αντίδραση και στο 54′ από φάουλ του Μάνταλου ο Άλεφ έστειλε κεφαλιά που πέρασε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα, (56′) ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή του Μπάρκα και τον πλάσαρε, αλλά ο τελευταίος σωτήρια με τα πόδια την τελευταία στιγμή έδιωξε τον κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 59′ δεύτερο δοκάρι για τον Άρη. Ο Γιουνές σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και αποκρούστηκε. Ο Άρης συνέχισε να πολιορκεί. Στο 63′ καινούργια καλή ευκαιρία  με τον Ντιγκινί που μέσα στην μικρή περιοχή, ανάμεσα σε δύο παίκτες της ΑΕΚ, σούταρε, για να απομακρύνει ο Τσόσιτς. Η ΑΕΚ αποφάσισε να αντιδράσει και στο επόμενο λεπτό έχασε πάλι ευκαιρία με ελάχιστα άστοχο σουτ του Άλεφ. Στο 69′ ο Άρης εδραίωσε τη νίκη του με γκολ του Ρόουζ. Η φάση ξεκίνησε από φάουλ του Ματίγια, ο Γιουνές έστειλε κεφαλιά πάσα στον Ρόουζ, που με καρφωτό σουτ χωρίς χρονοτριβή έκανε το 2-0 μέσα σε πραγματική αποθέωση.

Στο 86′ ο Φετφατζίδης που πριν λίγο είχε πάρει θέση στο παιχνίδι, σούταρε δυνατά για να απομακρύνει σωτήρια ο Μπάρκας. Χωρίς αλλαγή στην εξέλιξη του αγώνα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, που σηματοδότησε την πρώτη νίκη σε αγώνα ντέρμπι και την 11η στο φετινό πρωτάθλημα για τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης.

Άρης – ΑΕΚ 2-0 (ΕΡΤ 1)

Γκολ: 32′ Λάρσον, 69′ Ρόουζ

 

Κίτρινες κάρτες: Ντιγκινί, Βαλεριάνος – Άλεφ, Πόνσε, Σιμόες, Τσόσιτς

Κόκκινες κάρτες:

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Ρόουζ, Βέλεθ, Κορχούτ, Ματίγια, Σιώπης, Γκαρσία (89′ Μαρτίνεθ), Λάρσον (78′ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (71′ Μπάσα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46′ Σβάρνας), Σιμόες, Άλεφ, Μπακασέτας (62′ Μπογέ), Γκάλο, Μάνταλος, Λιβάγια (75′ Αλμπάνης), Πόνσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης