Με γκολ του Λέο Μάτος στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα. Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Πατήστε εδώ και δείτε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η κατοχή της μπάλας δεν τον βοήθησε να γίνει απειλητικός. Από την άλλη, η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει και στο 20’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με την εκτέλεση φάουλ τρου Μπακασέτα.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 41’ με κεφαλιά του Τσίμιροτ, ενώ η ΑΕΚ απάντησε στις καθυστερήσεις με τον Αλμέιδα να μην σημαδεύει σωστά από το ύψος του πέναλτι.

Με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου και σουτ του Μπίσεσβαρ ξεκινήσε το δεύτερο μέρος, ενώ το ματς διεκόπη προσωρινά στο 79’ μετά από ρίψη φωτοβολίδας στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση του, όμως στο 85’ ο Μάνταλος υποχρέωσε τον Γλύκο σε σωτήρια επέμβαση. Στο 90’ ο Ανέστης απομάκρυνε την κεφαλιά του Μάτος, όμως ο ΠΑΟΚ σκόραρε και πήρε τη νίκη. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περέιρα σέντραρε από δεξιά, ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον δεξί μπακ των γηπεδούχων, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Ανέστη και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (Novasports 1)

Γκολ: 90′ +5′ Μάτος

Κίτρινες κάρτες:
Κάμπος – Κολοβέτσιος

Κόκκινες κάρτες:


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάκχοφ (63′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος (76′ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (88′ Περέιρα).

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις):
Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (84′ Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πατίτο (69′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Αλμέιδα (90′ Αραβίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης