Μόνο φιλικό δεν ήταν το παιχνίδι του Άρη Θεσσαλονίκης με τον Άρη Λεμεσού που διεξήχθη στην περιοχή Γκόρνα Ράντγκονα της Σλοβενίας. Δύο κόκκινες και πέντε κίτρινες κάρτες ήταν ο απολογισμός, με τον κυπριακό σύλλογο να φτάνει στη νίκη με το γκολ του Ντάνιελ Σικόρσκι στο 77ο λεπτό. Λιγοστές οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Αρνητικός για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος που αποβλήθηκε στο 43′ για αντιεπαγγελματική ενέργεια, για να τον ακολουθήσει ο Ιβάνο Πανκόφ λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Οι Κύπριοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι. Το σουτ του Κάρολ Στρούσκι στο 3′ βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουλιάν Κουέστα ενώ αυτό του Καζού κόντραρε σε αμυνόμενους. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν μετά το 15′, με τον Αντρέ Γκρέι να πιάνει αφύλακτος κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά να είναι αδύναμη. Στο 17′ ο Χουάν Ιτούρμπε υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Βανά Άλβες και στο επόμενο λεπτό ο Μαντσίνι πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από επίκαιρη θέση. Το φάουλ του Ιτούρμπε στο 39′ έδιωξε σε κόρνερ ο Έλληνας Σωφρονίου, ενώ τρία λεπτά μετά η ατομική ενέργεια και σουτ του Παραγουανού κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, στην τελευταία αξιόλογη φάση ενώ μετριότατου πρώτου ημιχρόνου που είχε πολλά νεύρα και μεγάλη ένταση κι ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Μαντσίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης Λεμεσού ξεκίνησε με διαφορετική ενδεκάδα το δεύτερο μέρος, με την ελληνική ομάδα να αποκτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Φάσεις ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν. Μέχρι που στο 77′, ο Σικόρσκι εκμεταλλεύτηκε το παράλληλο γύρισμα που έγινε από τα δεξιά και με προβολή νίκησε τον Κουέστα, ανοίγοντας το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κι ο Πανκόφ για σκληρό φάουλ. Φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Λουίς Πάλμα, αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Μιχάλη Παπαστυλιανού. Ήταν κι η τελευταία φάση του αγώνα.

Κίτρινες: Πίρσμαν, Μαντσίνι – Γιαγκό, Πανκόφ, Μανού.

Κόκκινες: Μαντσίνι – Πανκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (67′ Μαρμαρίδης), Πίρσμαν (67′ Χρυσόπουλος), Μπράμπετς, Φαμπιάνο (67′ Τανούλης), Ντουκουρέ (79′ Παναγίδης), Ντιοπ (30′ Σγουρός), Μαντσίνι (46′ Χατζηιωάννου), Ιτούρμπε (67′ Χαΐροβιτς), Ματέο, Γκρέι (30′ Πάλμα).

Άρης Λεμεσού (Αλεκσέι Σπιλέφσκι): Βανά (30′ Σωφρονίου), Γιαγκό, Ντελμίρο, Μπρόρσον, Στζόκε, Καζού, Μαγιαμπέλα, Γκομίς, Σλόγκαρ, Μπράουν, Στρούσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Σωφρονίου (64′ Παπαστυλιανού), Μουσούντα, Μανού, Ντεντέ Λομ, Σπόλιαριτς, Πανκόφ, Πηλέας, Καρλίτος, Σικόρσκι, Ιωσηφίδης, Γιαμπλόνσκι.

Ο Μαντσίνι δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 43ο λεπτό επειδή πέταξε την μπάλα στα γεννητικά όργανα αντιπάλου. Στην ίδια φάση, κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο βοηθός του Μπούργος, Απόστολος Τερζής. Ωστόσο, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Μαντσίνι αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Χατζηιωάννου.

Σε αντίθεση με την αποβολή του Μαντσίνι, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πανκόφ, δεν υπήρξε η δυνατότητα για αλλαγή, με τον Άρη Λεμεσού να ολοκληρώνει με δέκα παίκτες το παιχνίδι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης