Σε ένα άκρως συναρπαστικό παιχνίδι, ο Άρης επικράτησε 4-3 του Βόλου σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σττην οποία έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους Θεσσαλονικείς ο Ιτούρμπε, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 76ο λεπτό.

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 2-0 και 3-2, ωστόσο χρειάστηκαν ένα πέναλτι του Χαβιέ Ματίγια στις καθυστερήσεις ώστε να φτάσουν στη νίκη γοήτρου απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι, απείλησαν με τον Μπρούνο Γκάμα στο 9’ και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 21’. Όμορφο το απευθείας πλασέ του Φαμπιάνο Λέισμαν, που ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Λεβέν Γκιουλέν, έπειτα από κόρνερ του Γκάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς βρήκαν και πάλι δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Φακούντο Μπερτόγλιο που, αφού στάθηκε τυχερός κερδίζοντας μια κόντρα, πλάσαρε τον Μπόρις Κλέιμαν για το 2-0. Κι αφού ο Ματέο Γκαρσία σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία στο 35’, ο Βόλος ισοφάρισε μέσα σε τρία λεπτά.

Αρχικά οι Θεσσαλοί μείωσαν με κεφαλιά του Εμιλιάνο Πουρίτα (43’), μετά την πάσα του Αντριέν Ρεγκατέν στην πλάτη του Λούμορ Αγκμπενιένου, και έκαναν το 2-2 με τον Ζουλιάν Μπαρτόλο (45’), που εκμεταλλεύτηκε την κακή πάσα του Ντένις στον Φαμπιάνο, σκοράροντας από δύσκολη θέση.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκάμα κέρδισε πέναλτι, εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα την εσχάτη των ποινών κι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Άρη, στο 49ο λεπτό. Η κεφαλιά του Μπαντού Εντιαγέ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν στο 56’, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να προλαβαίνει τον Ματέο στο 63’.

Στο 80’ ο Βόλος έφερε και πάλι το ματς στα ίσια, με τον Αλέξανδρο Τερεζίου να σκοράρει στην κίνηση για το 3-3. Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Ντάνιελ Μαντσίνι σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιάκουμπ Κούζντρα, με τον Ευστάθιο Γκορτσίλα να υποδεικνύει δεύτερο πέναλτι για τον Άρη.

Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Χαβιέ Ματίγια για το τελικό 4-3, αφού ο Μάτιτς Κότνικ έδιωξε με γροθιές το φάουλ του Ιζέτ Χαϊροβιτς στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας

Κίτρινες: Γκάνεα, Χαϊροβιτς – Ρομέρο, Κούζντρα, Γκρίλο.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν (77’ Σάκιτς), Λούμορ (53’ Λούμορ), Μπεναλουάν (46’ Δεληζήσης), Φαμπιάνο (81’ Ασλανίδης), Εντιαγέ (70’ Τζέγκο), Σάσα (85’ Ματίγια), Γκάμα (53’ Μαντσίνι), Μπερτόγλιο (76’ Ιτούρμπε), Ματέο (70’ Χαϊροβιτς), Μάνος (85’ Ντουάρτε).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν (70’ Κότνικ), Μπαριέντος (70’ Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φερνάντες (46’ Βοϊτκόφσκι), Φεράρι (70’ Γκρίλο), Γκιουλέν (70’ Σοάρες), Πουρίτα (70’ Τερεζίου), Ρεγκατίν (88’ Μεταξάς), Ρομέρο (Ριένστρα), Βαν Φιρτ (70’ Κούζντρα), Τσοκάνης (70’ Νίνης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης