Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Τούμπας. Στο πλαίσιο των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ και Άρης έμειναν στο 1-1 σε ένα ματς με σκληρές μονομαχίες και ένταση. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 25’ με πέναλτι του Πέλκα, ενώ για τον Άρη ισοφάρισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Γκαρσία. Να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κίτσιου στο 59’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα έγινε στο 16′ όταν στην σέντρα του Πέλκα, ο Σάκχοφ έπιασε γυριστή κεφαλιά που έφυγε άουτ από καλή θέση. Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 25΄ προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αρχηγού του, Πέλκα, μετά από παράβαση που έκανε ο Γιουνές αποκρούοντας με το χέρι τη μπάλα σε πλάγιο σουτ του Ελ Καντουρί.

Στο 32′ ο Σιδηρόπουλος παραχώρησε έμμεσο φάουλ εντός περιοχής του ΠΑΟΚ σε μια προσπάθεια του Χατσερίντι που με το κοντρόλ της μπάλας την άφησε για τον τερματοφύλακα Ρέι, κι ο τελευταίος εύλογα την μάζεψε αφού δεν ήταν γύρισμα προς αυτόν από τον συμπαίκτη του. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη, ήρθε στο 37′ με τον Γκαρσία το σουτ του οποίου έφυγε από πλάγια θέση, άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης ισοφάρισε μετά από αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ και ομαδικό λάθος, με ωραίο τελικό σουτ του Μάτέο Γκαρσία που μπήκε στην περιοχή και σούταρε απευθείας. Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου έκανε δυο ταυτόχρονες αλλαγές με την είσοδο των Μπίσεσβαρ και Μάτος και αυτό πρόσθεσε στην ποιότητα της ομάδας του. Μάλιστα στο 52′ έχασε πολύ καλή ευκαιρία για δεύτερο γκολ με πλασέ του Πέλκα που έφυγε δίπλα από την δοκό του Κουέστα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Άρη στο β’ μέρος ήρθε με τον Σόουζα στο 55′ που σούταρε άουτ. Στο 60′ ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κίτσου με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα. Η αποβολή αυτή και η αριθμητική διαφορά των ομάδων στο γήπεδο, επηρέασε τον ΠΑΟΚ στην συνέχεια ενώ έδωσε στον Άρη περιθώρια ανάπτυξης για να βγει πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 71′ πλησίασε με απειλητική διάθεση στην εστία του Ρέϊ αλλά το σουτ του πιο επικίνδυνου παίκτη του, Γκαρσία πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι είχε κάποια μικρά μόνο διαστήματα ποιότητας αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν δυνατό και με πολλά λάθη εκατέρωθεν και οι 20.000 φίλοι του ΠΑΟΚ παρακολούθησαν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Στην επανάληψη και σταδιακά ο Άρης προσπάθησε να αξιοποιήσει την αριθμητική του υπεροχή με καλύτερο παίκτη του τον Ματέο Γκαρσία χωρίς αποτέλεσμα αλλά το κέρδος της ισοπαλίας δεν ήταν ευκαταφρόνητο. Ο ΠΑΟΚ έχασε τους πρώτους βαθμούς του σε επίσημο αγώνα ελληνικής διοργάνωσης στη φετινή σεζόν.

ΠΑΟΚ – Άρης 1-1 (Comsote Sport 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 25′ πεν. Πέλκας (ΠΑΟΚ), 45’+3′ Γκαρσία (Άρης)

Κίτρινες κάρτες: Κίτσιου, Ελ Καντουρί, Βέρνμπλουμ – Σιώπης, Κολάσο

Κόκκινες κάρτες:
59′ Κίτσιου

ΠΑΟΚ:
Ρέι, Κίτσιου, Τόσκα (46′ Μπίσεσβαρ), Χατσερίντι (46′ Μάτος), Κρέσπο, Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Πέλκας, Καρέλης (77′ Πρίγιοβιτς).

Άρης: Κουέστα, Ούγκο Σόουζα, Βέλεθ, Μάβραϊ, Μενέντες (66′ Μπάσα), Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια (82′ Ντιγκινί), Κολάσο, Γκαρσία, Γιουνές (46′ Ναζλίδης).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης