Η -πρωταθλήτρια Ευρώπης- Ρεάλ Μαδρίτης και δύο από τα μεγάλα φαβορί του Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν, έχουν την ευκαιρία να επικυρώσουν το «εισιτήριό» τους για τους «16» της διοργάνωσης, ενώ το ίδιο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ημέρα μετά (12/10) Νάπολι, Μπριζ και Μπάγερν Μονάχου.

Οι όμιλοι της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον κόσμο θα βρεθούν την Τρίτη (11/10) και την Τετάρτη (12/10) στην 4η αγωνιστική τους, η οποία αποτελεί μία… αντιστροφή της προηγούμενης (3η), καθώς οι επισκέπτες θα γίνουν οικοδεσπότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και 11 γκολ ενεργητικό, θα βρεθεί στην Κοπεγχάγη για τον αγώνα με τους Δανούς, οι οποίοι… περιορίζονται στην τελευταία θέση της κατάταξης με μόλις ένα βαθμό, γνωρίζοντας ότι μπορούν να υπολογίζουν σε ένα εξαιρετικά παραγωγικό δίδυμο των Έρλινγκ Χάαλαντ και Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ο Νορβηγός έχει ήδη πετύχει 20 γκολ με τους «πολίτες» στην εφετινή σεζόν, ενώ ο Βέλγος έχει μοιράσει εννέα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τέρματα του Χάαλαντ απέναντι στην Κοπεγχάγη, ήταν η δέκατη φορά που ο Νορβηγός σημείωσε δύο ή περισσότερα γκολ στο Champions League (από τη φάση των ομίλων έως τον τελικό), μόλις στον 22ο αγώνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας… σταματήσει στη Λισαβόνα την περασμένη εβδομάδα (1-1), αλλά και στη Ρεμς το Σάββατο (0-0), η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να συνεχίσει την πορεία της και να επιστρέψει στις επιτυχίες, ξεκαθαρίζοντας όσο το δυνατόν νωρίτερα με την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο κόντρα στην Μπενφίκα.

Θα το επιχειρήσει όμως χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, όπως γνωστό με ανακοίνωσή της η πρωταθλήτρια Γαλλίας, αναφέροντας ότι η απουσία του Αργεντινού επιθετικού, οφείλεται σε μια «μικρή ενόχληση» στη γάμπα

Οι δύο ομάδες παλεύουν για την «πρωτιά» στο γκρουπ και η νίκη για μία εκ των δύο θα μπορούσε να είναι… συνώνυμη με την πρόκριση, εφόσον ηττηθεί, ταυτόχρονα, η Γιουβέντους στο Ισραήλ από τη Μακάμπι Χάιφα.

Πάντως, η Μπενφίκα δεν έχει νικήσει σε κανένα από τα πέντε ταξίδια της στη γαλλική πρωτεύουσα (2 ισοπαλίες, 3 ήττες), συμπεριλαμβανομένων τριών αγώνων με την Παρί Σεν Ζερμέν (1 ισοπαλία, 2 ήττες).

Στον πολύ ισορροπημένο 5ο όμιλο, η Μίλαν και η Τσέλσι, οι οποίες αναμετρώνται στη Λομβαρδία, θέλουν όσο τίποτα να αποφύγουν μια ήττα που θα διακυβεύσει σοβαρά τις πιθανότητές τους για πρόκριση.

Πάντως, η Μίλαν γνωρίζει ότι θα έχει απέναντί της και την παράδοση, αφού έχει κερδίσει μόνο έναν από τους τελευταίους 11 αγώνες Champions League εναντίον αγγλικών συλλόγων (2 ισοπαλίες και 8 ήττες).

Η Λειψία έχει χάσει και τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της στη Γλασκώβη: 2-1 από τη Σέλτικ στη φάση των ομίλων του Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2018/19 και μετά με 3-1 από τη Ρέιντζερς στους ημιτελικούς του Europa League της περασμένης σεζόν.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Τρίτη 11 Οκτωβρίου

5ος όμιλος

22:00 Μίλαν-Τσέλσι COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σάλτσμπουργκ COSMOTE SPORT 9 HD

Η βαθμολογία

Σάλτσμπουργκ 5

Τσέλσι 4

Μίλαν 4

Ντιναμό Ζ. 3

6ος όμιλος

22:00 Σαχτάρ-Ρεάλ Μαδρίτης COSMOTE SPORT 5 HD

22:00 Σέλτικ-Λειψία COSMOTE SPORT 8 HD

Η βαθμολογία

Ρεάλ Μ. 9

Σαχτάρ Ντ. 4

Λειψία 3

Σέλτικ 1

7ος όμιλος

19:45 Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Σίτι COSMOTE SPORT 2 HD

22:00 Μπορούσια Ντόρτμουντ-Σεβίλλη COSMOTE SPORT 7 HD

Η βαθμολογία

Μάντσεστερ Σ. 9

Ντόρτμουντ 6

Σεβίλλη 1

Κοπεγχάγη 1

8ος όμιλος

19:45 Μακάμπι Χάιφα-Γιουβέντους COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα COSMOTE SPORT 2 HD

Η βαθμολογία

Παρί ΣΖ 7

Μπενφίκα 7

Γιουβέντους 3

Μακάμπι Χάιφα 0

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

1ος όμιλος

19:45 Νάπολι-Άγιαξ COSMOTE SPORT 2 HD

22:00 Ρέιντζερς-Λίβερπουλ COSMOTE SPORT 2 HD

Η βαθμολογία

Νάπολι 9

Λίβερπουλ 6

Άγιαξ 3

Ρέιντζερς 0

2ος όμιλος

19:45 Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπριζ COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Λεβερκούζεν-Πόρτο COSMOTE SPORT 7 HD

Η βαθμολογία

Μπριζ 9

Λεβερκούζεν 3

Πόρτο 3

Ατλέτικο Μ. 3

3ος όμιλος

22:00 Μπαρτσελόνα-Ίντερ MEGA, COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Πλζεν-Μπάγερν Μονάχου COSMOTE SPORT 9 HD

Η βαθμολογία

Μπάγερν Μ. 9

Ίντερ 6

Μπαρτσελόνα 3

Πλζεν 0

4ος όμιλος

22:00 Τότεναμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης COSMOTE SPORT 5 HD

22:00 Σπόρτινγκ Λισ.-Μαρσέιγ COSMOTE SPORT 8 HD

Η βαθμολογία

Σπόρτινγκ Λ. 6

Τότεναμ 4

Άιντραχτ Φρ. 4

Μαρσέιγ 3

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης