Το ταξίδι της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022 ξεκινά ανήμερα της Εθνικής εορτής και της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνεγερσία, απέναντι σε έναν αντίπαλο κορυφαίου επιπέδου. Ο λόγος για την Ισπανία, που θα υποδεχθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο «Νουέβος Λος Κάρμενες» της Γρανάδας, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης (25/3, 21:45, Cosmote Sport 1, OPEN TV).

Ο Τζον Φαν΄τ Σιπ κατέστρωσε τα πλάνα του γνωρίζοντας το βαθμό της δυσκολίας που περιμένει τους παίκτες του στην Ανδαλουσία, έχοντας πάντως την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους παίκτες του Λουίς Ενρίκε, που όπως δήλωσε δεν θέλει σε καμία περίπτωση η ομάδα του να εμφανιστεί με «τουπέ», υποτιμώντας τον αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα προσπαθήσουμε να μην πέσουμε στην παγίδα ότι αντιμετωπίζουμε ομάδες θεωρητικά κατώτερες. Θα πρέπει εκείνοι να προσαρμοστούν στο δικό μας τρόπο παιχνιδιού κι εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη δώσουμε στημένες φάσεις κ.λπ.», επισήμανε ο παλαίμαχος άσος της Μπαρτσελόνα.

Από την πλευρά του, ούτε ο Ολλανδός εκλέκτορας της ελληνικής ομάδας θέλησε να αποκαλύψει το πλάνο του. «Επιλέγουμε πάντα να παίξουμε με αυτό που ξέραμε και έχουμε δουλέψει. Ίσως υπάρχουν ελάχιστες διαφορές, αλλά δεν είμαι εδώ για τις πω. Θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο. Πρέπει να προετοιμαστούμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε βελτιωμένοι. Αν θέλεις να προκριθείς πρέπει να αντιμετωπίσεις την Ισπανία και να είσαι ανταγωνιστικός», σχολίασε.

Όσο για το αν η Εθνική προσπαθήσει να κάνει το γνωστό παιχνίδι της, επιδιώκοντας την κυριαρχία με ταχύτητα στην πίεση για απόκτηση της μπάλας; «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικά τρικ, αλλά πρέπει να αμυνθούμε. Δεν είναι μεγάλη η περίοδος προετοιμασίας, ξέρουμε ότι θα πρέπει να αμυνθούμε και όταν έχουμε την μπάλα, να παίξουμε το παιχνίδι μας. Αυτή είναι η διαφορά από τα ματς του Νations League, που είχαμε την κατοχή. Πρέπει να προετοιμαστούμε γι΄ αυτό. Μιλήσαμε με τους παίκτες για την άμυνα, αλλά και για πώς θα δημιουργήσουμε φάσεις για να σκοράρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγωνιστικά, ο Δημήτρης Πέλκας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής και συγκεκριμένα στο ισχίο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμος, ενώ η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο για να γίνει γνωστό και το μέγεθος του προβλήματος.

Αναφορικά με την πιθανή ενδεκάδα, η αμυντική πεντάδα έχει «κλειδώσει», καθώς στο τέρμα θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ακραίοι μπακ οι Μπακάκης (δεξιά), Τσιμίκας (αριστερά) και στόπερ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Τζαβέλα.

Αν επιλεχθεί να παίξει η ομάδα με τρεις μέσους, ο Ανδρούτσος θέτει υποψηφιότητα για τη θέση στο πλάι των Ζέκα και Μπουχαλάκη. Επίσης σίγουρος θεωρείται ο φορμαρισμένος Μπακασέτας, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις θα διεκδικήσουν οι Μασούρας, Γιακουμάκης, Φορτούνης, Μάνταλος και Λημνιός.

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί από την UEFA ο 40χρονος Ιταλός Μάρκο Γκουίντα (επιπέδου elite), με βοηθούς τους συμπατριώτες του Καρμπόνε, Περέτι και τέταρτο ρέφερι τον Φάμπιο Μαρέσα. Υπενθυμίζεται ότι στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν προβλέπεται η χρήση του VAR.

Την ίδια ώρα με τον αγώνα της Εθνικής θα ξεκινήσει και η δεύτερη αναμέτρηση του ομίλου, εκείνη ανάμεσα σε Σουηδία και Γεωργία, στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης