Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, στο ντεμπούτο του Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της, ηττήθηκε την Πέμπτη με 1-0 από τη Φινλανδία, αφήνοντας έτσι στο Τάμπερε και τις τελευταίες ελπίδες της για την πρόκριση στα προκριματικά του Euro 2020.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα στα προκριματικά για τη «γαλανόλευκη» η οποία έμεινε στους τέσσερις βαθμούς και, μετά από πέντε αγωνιστικές βρίσκεται στην προτελευταία θέση του ομίλου, στο -8 από τη σημερινή της αντίπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι τρεις χαφ στη διάταξη 4-3-3 έφεραν ισορροπία στο παιχνίδι της Εθνικής μας, που στο πρώτο μέρος μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό και να βγάλει τη μπάλα μπροστά αξιοπρεπώς.

Από εκεί και πέρα, οι δύο εκλέκτορες επέλεξαν τακτική «μηδενικού ρίσκου» λόγω της κρισιμότητας του αγώνα κι έτσι στο πρώτο ημίχρονο οι θεατές παρακολούθησαν μια συνάντηση άχρωμη και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούκι, ο οποίος αναδειχθηκε παίκτης του μήνα στην αγγλική Premier League, έμοιαζε εξουδετερωμένος, με τον Μανωλά να τον σταματά εντυπωσιακά με τάκλιν στο 15΄, στη μοναδική φορά που πήγε να γίνει επικίνδυνος σε αυτό το διάστημα.

Στο 28ο λεπτό 28’, ο Λουντ έκανε ένα πολύ επικίνδυνο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με την Ελλάδα να ανεβάζει στροφές στο διάστημα από το 30ό έως το 40ό λεπτό, αρχίζοντας να ανησυχούν τον Χραντέτσκι.

Στο 31΄ ο Μπουχαλάκης πέρασε στον Κουλούρη και αυτός σούταρε άστοχα, στο 34΄ ο Φινλανδός τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά την επικίνδυνη σέντρα του Σταφυλίδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ένα μακρινό σουτ του ίδιου παραλίγο να αποφέρει το 1-0 για την ομάδα μας, καθώς ο Χραντέσκι αιφνιδιάστηκε αλλά πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος είχε επίσης γαλανόλευκο χρώμα, καθώς στο 38΄ ο Μασούρας αστόχησε ελάχιστα στο τεχνικό σουτ που δοκίμασε.

Η Εθνική μας είχε φέρει τον αγώνα στα μέτρα της, αλλά μια αψυχολόγητη ενέργεια του Κουρμπέλη στο 51΄ ανέτρεψε κάθε ισορροπία.

Ο μέσος του Παναθηναϊκού πήγε άγαρμπα πάνω στον Καμαρά στην περιοχή, σε μία φάση που ο αντίπαλος ήταν με πλάτη στην εστία αναγκάζοντας τον Μουνουέρα να δείξει την άσπρη βούλα.

Εκτελεστής του πέναλτι των Φινλανδών ήταν ο Πούκι, ο οποίος νίκησε τον Μπάρκα και έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο σκορ.

Στη συνέχεια, παρότι «καιγόταν» για τουλάχιστον ένα βαθμό, η ελληνική ομάδα δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός γκολ, κι έτσι, παρά τις δύο ευκαιρίες με τα σουτ των Παυλίδη (78΄) και Βρουσάι (90΄+3), παρέμεινε το 1-0 υπέρ των Φινλανδών, που ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Εθνικής μας για τη δεύτερη θέση.

Κίτρινες: Σπαρβ, Καμαρά – Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Παυλίδης

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (90΄+3 Σούλερ), Πούκι (84΄ Καριαλάινεν), Τουομίνεν (87΄ Γένσεν).

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70΄ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (60΄ Πέλκας), Κουλούρης (76΄ Παυλίδης).

Η βαθμολογία:

Ιταλία 15

Φινλανδία 12

Βοσνία Ερζεγοβίνη 7

Αρμενία 6

Ελλάδα 4

Λιχτενστάιν 0

Η επόμενη αγωνιστική (6η):

Ελλάδα – Λιχτενστάιν

Φινλανδία – Ιταλία

Αρμενία – Βοσνία Ερζεγοβίνη

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης