Τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου παρουσία φιλάθλων προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη για τις λέσχες φιλάθλων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους για το αν είναι εφικτός στόχος για την ΕΠΟ και για την Πολιτεία, από τη στιγμή που έχουμε μόνο ομάδες από τη Super League στα προημιτελικά, να δούμε τελικό με κόσμο, είπε: «Μιλάτε για τον τελικό του Κυπέλλου; Προφανώς γι’ αυτό είμαι αρμόδιος να μιλήσω. Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει με κόσμο. Είναι ρητή δήλωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να απαντήσει για το αν οι οπαδοί θα είναι 10.000 ο πρόεδρος της ΕΠΟ αρκέστηκε να επαναλάβει: «Θα γίνει με κόσμο», ενώ ερωτηθείς για το αν ο τελικός θα γίνει στο εξωτερικό, ο Γραμμένος ήταν ξεκάθαρος: «Δεσμεύομαι ότι θα γίνει με κόσμο στην Ελλάδα».

Όταν μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επέμειναν σχολιάζοντας ότι δεν είναι ευχάριστη εικόνα ένας τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας να διεξάγεται με 10.000 ή και λιγότερους φιλάθλουςαπάντησε: «Έχουμε ξεφύγει λίγο από την ατζέντα μας, μπορείτε να με βρείτε κάποια άλλη στιγμή και να μου απευθύνεται ό,τι ερώτημα θέλετε. Όσο και αν στην εποχή μας αν τα αυτονόητα έγιναν ζητούμενα, αυτό είναι αυτονόητο».

Από εκεί και πέρα, για το περιεχόμενο της συνάντησης, είπε: «Αυτό που διαπιστώνει κανείς σήμερα είναι η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ένα νομικό πλαίσιο που αφορά στη λειτουργία των λεσχών. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη κάθισαν στο τραπέζι σε μία πρώτη προσέγγιση όλων των θεμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει υπάρξει οριστικό τέλος σε αυτόν τον διάλογο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η λογική και η κατεύθυνση είναι να εκσυγχρονιστεί όλο αυτό το σύστημα για τις λέσχες των φιλάθλων, 2-3 νομοθετήματα διάσπαρτα. Έχει και άλλα ζητήματα, περισσότερο νομοτεχνικά.

Το ζητούμενο είναι αυτό το νομικό πλαίσιο που θα νομοθετηθεί να μπορεί να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Σήμερα, μεγάλο μέρος του νομοθετήματος αυτού δεν έχει εφαρμοστεί».

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης