H εφημερίδα της Αργεντινής, Clarín, εκείνη που πρώτη αποκάλυψε την είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, δημοσίευσε πώς ήταν οι τελευταίες ημέρες του Αργεντινού, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη (25/11) από ανακοπή καρδιάς, λίγα μόνο 24ωρα μετά τη συμπλήρωση 60 χρόνων ζωής (30/10). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι τελευταίες ημέρες του Μαραντόνα, πριν από τον θάνατό του, σημαδεύτηκαν από πολλές υποτροπές της υγείας του και μεταπτώσεις της διάθεσής του.

Η διάγνωση παρέμενε η ίδια όπως όταν έφυγε από την κλινική Olivos μετά από την εγχείρηση στο κεφάλι για την αφαίρεση του αιματώματός του. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εντατική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της ψυχικής και σωματικής του κατάστασης επιδεινώθηκε λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανάκαμψη έπρεπε να είναι μακροπρόθεσμη, αν και στη ζωή του Μαραντόνα όλα ήταν καθημερινά» σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο Μαραντόνα συνέχισε να ζει στο νέο του σπίτι στην Τίγκρες, μια νοσοκόμα τον παρακολουθούσε 24 ώρες την ημέρα, έκανε ασκήσεις με τον κινησιολόγο του για τη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων του, είχε γύρω του την οικογένειά του και δεχόταν τακτικές επισκέψεις από τα παιδιά του, κυρίως την Τζιανίνα και την Τζάνα. Είχε καταφέρει να ξεφύγει από την κατανάλωση αλκοόλ, ένα θεμελιώδες ζήτημα για να αποφευχθεί η υποτροπή.

Το δεύτερο στάδιο της θεραπείας του, που διοργανώθηκε από τον γιατρό Λεοπόλδο Λούκε, είχε ως στόχο ο Αργεντίνος άσος να βρει κίνητρα. «Τίποτα δεν τον παρακινεί» είπαν εκείνοι που ήταν κοντά στον Μαραντόνα την παραμονή των 60ών γενεθλίων του. Η προσπάθεια ήταν να ενεργοποιηθεί ο Μαραντόνα, να βρει κάτι που θα τον έκανε να το απολαύσει, που θα τον κρατούσε απασχολημένο και που θα του επέτρεπε να μείνει μακριά από πειρασμούς.

«Ίσως μπορεί να πηγαίνει σε κάποιο παιχνίδι ή προπόνηση μία φορά την εβδομάδα» έλεγαν. Για κάθε βήμα συμφωνούσαν με τις κόρες του Ντιέγκο, οι οποίες πήραν τις αποφάσεις. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες όλοι τον είδαν πολύ άσχημα, «πολύ ανήσυχο». Και η ιδέα ενός ταξιδιού στην Κούβα για να συνεχιστεί η ανάκαμψή του στο νησί άρχισε να κερδίζει έδαφος. Με τη διαφορά όμως ότι αυτή τη φορά αυτό δεν πρόλαβε να πραγματοποιηθεί, με τον Μαραντόνα να αφήνει την τελευταία του πνοή την ίδια ημέρα όπως ο φίλος του Φιντέλ Κάστρο το 2016…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης