Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο δεν έδωσε το «παρών» στην κεντρική αίθουσα του «Home of FIFA» στη Ζυρίχη, όπου παρουσίασαν τα βραβεία των καλύτερων για το 2020 ο άλλοτε μεγάλος άσος της Εθνικής Ολλανδίας και της Μίλαν, Ρούουντ Γκούλιτ και η Αγγλίδα δημοσιογράφος Ρίσμιν Τσόουντχαρι, διότι βρισκόταν στο Μόναχο για να παραδώσει το τρόπαιο του καλύτερου παίκτη στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Στην αρχή της εκδήλωσης ωστόσο, έστειλε ένα μήνυμα μέσω ενός βίντεο προς όλο το ποδόσφαιρο για τους δύσκολους καιρούς που περνά η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και υποσχέθηκε να δώσει ο ίδιος προσωπικά κι όλα τα υπόλοιπα τρόπαια στους νικητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 2020 ήταν πολύ δύσκολο έτος. Οι σκέψεις μας πάνε πρώτα σε όλους όσοι υπέφεραν από την πανδημία το 2020 και οι ευχαριστίες όλων μας απευθύνονται προς όλους τους γιατρούς, διασώστες και το ιατρικό προσωπικό παγκοσμίως που σώζουν ζωές.

Και κάνουν τις δικές μας λίγο καλύτερες. Ελπίζουμε να είναι καλύτερο το νέο έτος. Η υγεία όμως έρχεται πρώτα απ’ όλα. Πρώτα κι από το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο σταμάτησε κάποια στιγμή μέσα στο 2020 κι επανεκκίνησε. Έκανε μία νέα αρχή προσφέροντας το χαμόγελο σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας, προς όλη την κοινωνία του ποδοσφαίρου που δίνει καθημερινή μάχη για να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του ποδοσφαίρου. Και προς εκείνος, τους θρύλους του ποδοσφαίρου που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μιλώντας για ποδοσφαιρικούς θρύλους, η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι σε δύο σπουδαίους ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί μας. Στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και τον Πάολο Ρόσι, η απώλεια των οποίων σκόρπισε τεράστια θλίψη σε όλους μας. Μια τεράστια αγκαλιά στην οικογένειά τους και στους ανθρώπους τους. Από όλους εμάς που ερωτευτήκαμε το ποδόσφαιρο με όσα έκαναν στην καριέρα τους.

Απόψε είναι μία νύχτα για να γιορτάσουμε για τους καλύτερους. Παίκτες, προπονητές, που έκαναν την καρδιά μας να νιώσει λίγο καλύτερα. Λόγω της κατάστασης δεν είμαστε μαζί απόψε, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα έρθω σε κάθε έναν από εσάς τους επόμενους μήνες, για να σας φέρω το βραβείο προσωπικά, γιατί το αξίζετε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης