Η Παρί Σεν Ζερμέν έγινε η πρώτη φιναλίστ του φετινού Champions League, καθώς επικράτησε 3-0 της Λειψίας στη Λισαβόνα και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της που θα προκύψει από το ζευγάρι Μπάγερν Μονάχου-Λιον (19/8, 22:00, Cosmote Sport 1).

Το σκορ άνοιξε στο 13’ ο Μαρκίνιος, ενώ σκόραραν και οι Ντι Μαρία (42’), Μπερνάτ (56’). Για την Παρί δύο δοκάρια είχε ο Νεϊμάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν στον πρώτο τελικό της iστορίας τους σε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA κι αυτό, σε μεγάλο βαθμό, το οφείλουν στην κλάση κάποιων μονάδων τους, όπως του Ντι Μαρία κατά κύριο λόγο, που βοήθησε πολύ μετά την επάνοδο στη βασική ενδεκάδα και του Νεϊμάρ.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έκανε σαφείς τις προθέσεις του μόλις στο 5ο λεπτό, όταν πλάσαρε στο δοκάρι μετά την κάθετη του Εμπαπέ, στην πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού. Στο 13΄ όμως ο ημιτελικός απόκτησε σκορ, όταν σε καλοχτυπημένο φάουλ του Ντι Μαρία ο Μαρκίνιος πετάχτηκε σε σωστό χρόνο και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην Παρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργεντινός διεθνής από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 42΄, όταν δέχθηκε τη σπάνια ασίστ του Νεϊμάρ και νίκησε τον Γκουλάσι για το 2-0, που έδινε πια πολύ μεγάλο προβάδισμα στο συγκρότημα του Τούχελ. Λίγο νωρίτερα (35΄) ο Βραζιλιάνος είχε σταθεί άτυχος, όταν επιχείρησε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα που περίμενε σέντρα, αλλά «σημάδεψε» εκ νέου το δοκάρι της Λειψίας.

Ο δρόμος έγινε χωρίς επιστροφή για τη γερμανική ομάδα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, όταν ύστερα από φάση διαρκείας ο Ντι Μαρία σέντραρε και με τη δεύτερη ασίστ του έδωσε την ευκαιρία στον Μπερνάτ να σημειώσει το 3-0 με κεφαλιά από κοντά.

Λειψία – Παρί Σεν Ζερμέν 0-3 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 13′ Μαρκίνιος, 42′ Ντι Μαρία, 56′ Μπερνάτ

 

 

 

6′ δοκάρι ο Νεϊμάρ

35′ δοκάρι ο Νεϊμάρ

 

Κίτρινες κάρτες: Λάιμερ, Χάλστενμπεργκ, Πόουλσεν – Κιμπεμπέ

Κόκκινες κάρτες:

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν (83′ Όρμπαν), Ανχελίνιο, Λάιμερ (62′ Χάλστενμπεργκ), Ενκουνκού (46′ Φόρσμπεργκ), Καμπλ (64′ Άνταμς), Ντάνι Όλμο (46′ Σικ), Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (83′ Ντράξλερ), Ερέρα (83′ Βεράτι), Ντι Μαρία (87′ Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ (86′ Τσούπο-Μοτίνγκ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης