Η UEFA ανακοίνωσε την Τετάρτη (18/11) πως κατακυρώνεται υπέρ της Ρουμανίας (3-0 άνευ αγώνος), το παιχνίδι της εναντίον της Νορβηγίας για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Nations League, που δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (15/11), μετά τους περιορισμούς που επέβαλαν οι νορβηγικές αρχές στην Εθνική Ομάδα, μετά το κρούσμα κορωνοϊού στις τάξεις της (θετικός ο Ομάρ Ελαμπντελαουί).

Η ομάδα της Σκανδιναβίας που δεν ταξίδεψε στο Βουκουρέστι, θεωρήθηκε «υπεύθυνη για τη μη διεξαγωγή της συνάντησης» και, ως εκ τούτου, «ηττήθηκε με 3-0 άνευ αγώνος», όπως ανέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η Νορβηγία νίκησε τη Ρουμανία με 4-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ και μοιραζόταν την πρωτιά του ομίλου με την Αυστρία, διεκδικώντας την άνοδό της από τη League B στη League A.

Μετά το θετικό κρούσμα του Ελαμπντελαουί, την περασμένη Παρασκευή (13/11) ο Υπουργός Υγείας της Νορβηγίας κάλεσε την ομοσπονδία να σεβαστεί τους κανόνες καραντίνας, οι οποίοι συνιστούν απομόνωση σε περίπτωση επαφής με έναν ασθενή του ιού Covid-19.

Η ομοσπονδία ακύρωσε την αναχώρησή της για τη Ρουμανία και το βράδυ της Κυριακής (15/11), αφού είχε πλέον αναβληθεί το ματς με τους Ρουμάνους, συμφώνησε να στείλει μία νέα αποστολή με 13 άλλους παίκτες στον αγώνα με την Αυστρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Τετάρτη (11/11), ο φιλικός αγώνας μεταξύ Νορβηγίας και Ισραήλ ακυρώθηκε λόγω κρούσματος κορωνοϊού εντός της ισραηλινής αποστολής.

Το δε απόγευμα της Τρίτης (17/11), αναβλήθηκε η συνάντηση Ελβετία-Ουκρανία για τη 6η αγωνιστική των ομίλων του Nations League (League A, 4ος όμιλος), καθότι μπήκε σε καραντίνα ολόκληρη η ουκρανική επιλογή. Παιχνίδι που πιθανότατα θα έχει την ίδια τύχη «πειθαρχικά», αν κι όλοι περιμένουν την ετυμηγορία της UEFA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης