Ο πρώην διεθνής Ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιάαπ Σταμ, είναι ο νέος προπονητής του Σινσινάτι, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή του αμερικανικού πρωταθλήματος (MLS) την Πέμπτη (21/05).

Ο Σταμ αντικατέστησε το συμπατριώτη του, Ρον Γιανς, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την φημολογία ότι έκανε ρατσιστικά σχόλια μπροστά στους παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μένα, να έχω την ευκαιρία να εργαστώ στις ΗΠΑ και στο MLS για ένα σύλλογο σαν το Σινσινάτι, είναι ένα όνειρο», ανέφερε σε μία σύντομη δήλωσή του ο Σταμ και πρόσθεσε: «Πάντα μου άρεσε η χώρα και πάντα μου άρεσε η νοοτροπία του κόσμου στην Αμερική, όπως επίσης και αυτό που προσπαθούν να πετύχουν».

Ο Σταμ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2021 με την οψιόν της επέκτασής του για έναν ακόμη χρόνο, αναλαμβάνει το Σινσινάτι που είχε το χειρότερο ρεκόρ της λίγκας το 2019 (6-22-6) κι έχασε τα δύο πρώτα ματς της νέας σεζόν, πριν τη διακοπή της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο 47χρονος, ο οποίος φόρεσε για τρία χρόνια την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, βοηθώντας την να κατακτήσει το Champions League του 1999, πριν ενταχθεί στο δυναμικό των Λάτσιο και Μίλαν, αναλαμβάνει το Σινσινάτι μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Φέγενορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης