Ο Σέρτζιο Ματαρέλα θα παρακολουθήσει τον τελικό του Euro 2020

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021, 13:58
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα θα παρακολουθήσει τον τελικό του Euro 2020

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα πρόκειται να παρακολουθήσει τον τελικό του Euro (11/7, 22:00, ΑΝΤ1), ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία στο στάδιο του Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, όπως έγινε επίσημα γνωστό από την προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια παράδοση η οποία είχε δημιουργηθεί με το Μουντιάλ του 1982, όταν ο τότε Ιταλός πρόεδρος Σάντρο Περτίνι είχε μεταβεί στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ ποδοσφαίρου, τον οποίο κέρδισαν οι Azzurri.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για να δουν τον τελικό της Κυριακής θα μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο του Γουέμπλεϊ μόνον 6.500 Ιταλοί που ζουν μόνιμα στη Βρετανία. Άλλοι 1.000 φίλαθλοι θα μεταβούν στο Λονδίνο από την Ιταλία μόνο για δώδεκα ώρες.

Από το αεροδρόμιο της βρετανικής πρωτεύουσας θα πρέπει να μεταφερθούν απευθείας στο γήπεδο και δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούν την βρετανική πρωτεύουσα. Τα αυστηρά αυτά μέτρα ασφαλείας οφείλονται στην προσπάθεια να αποφευχθούν νέες εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού.  

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021, 14:02